Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Sinan Aygül cezaevinden çıkarıldı

Milletvekiline hakaret ve taciz haberlerinden dolayı tutuklanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül cezaevinden çıktı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Sinan Aygül cezaevinden çıkarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinan Aygül, 2014 yılında, ‘güvenlik yolu’ ile ilgili köşe yazısı yazmış, söz konusu yolun yapımında yolsuzluk olduğunu savunmuş ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’le ilgili köşe yazısında ‘kurt siyasetçi’ ifadesini kullanmıştı. Kiler’in kendisine hakaret dava açmasına binaen, Aygül hakkında ‘basın yoluyla hakaret etmek suçu’ndan bin 500 TL para cezası verilmişti. İlk cezası olduğu için hapis cezası verilmemiş, hükmün açıklanmasını geri bırakma (HAGB) kararıyla serbest bırakılmıştı.

Ardından Aygül, bu kez de, bir taciz olayını köşesine taşımış, konuyla ilgili görüntüleri de emniyete bildirerek konunun araştırılmasını isteyen bir yazı kaleme almıştı. Bu kez de Aygül hakkında, ‘devam eden soruşturmanın gizliliğini ihlal’ gerekçesiyle dava açılmış. HSGB süresince ikinci kez dava açılıp ceza alması nedeniyle de HAGB’si bozularak para cezası onanmıştı.

Aygül, söz konusu para cezasını, ‘ifade özgürlüğü önünde engel’ olduğunu düşündüğü için ödemeyeceğini beyan etti ve bunun üzerine dün tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi’ne alındı.

Pandemiyle birlikte, 1 yılın altındaki cezaların denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirilmesi kararına uygun olarak, Aygül’ün avukatının başvurması üzerine Aygül bugün cezaevinden çıkarıldı ve tutukluluk hali sona erdi.

Bakmadan Geçme