Binali Yıldırım: "Tabi ki çevre önemli ama...'

Binali Yıldırım Erzincan İliç'teki madenle ilgili: "Tabi ki çevre bizim için önemli ama çevre uğruna bir algı operasyonuyla bu kaynakları hareketi geçirmemizi engellemek başka bir oyun." dedi.

Binali Yıldırım: &quotTabi ki çevre önemli ama...'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hasangulle24 adlı Twıttter  kullanıcısının paylaşımına göre AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan İliç'teki 600 futbol sahası büyüklüğünde sülfürik asit havuzlarını bünyesinde barındırdığı için çevreye zarar verdiği savunulan maden sahasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Yıldırım açıklamalarında şunları ifade etti:

"BURADA BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

“Burada bir bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğinin sebebi şu. Bir takım küçük menfaatlerine halel gelenler ne yazık ki olumsuz propagandaları körüklüyorlar. Madenin ciddi anlamda İliç’e desteği var. İliç eski İliç değil. Erzincan’dan da daha ileriye gitti, gurur duyuyoruz. Her türlü tedbir alınıyor, denetlemeler yapılıyor. Bu konuda hemşehrilerimizin her söylenene kulak asmamalarını ben özellikle rica ediyorum. Buna ihtiyacımız var, orada yüzlerce binlerce istihdam oluşuyor.”

“Teknoloji bunların emniyet tedbirlerini almak için yeterli. Tabii ki çevre bizim için önemli ama bunu algı operasyonuyla kaynakları harekete geçirmemizi geciktirmek, engellemek… Bu da başka bir oyun. Buna da dikkat etmemiz lazım. Avrupalılar yıllarca bu yanlışı yaptılar sıra bizim kaynaklarımıza gelince böyle propagandalar maalesef oluyor. “

Bakmadan Geçme