Bilgin: (EYT) 'Bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'ye ilişkin düzenlemenin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesinin beklendiğini açıkladı.

Bilgin: (EYT) 'Bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin EYT düzenlemesine ilişkin sorularına yanıt verdi.

Düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya Bilgin, "EYT bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar." diye cevap verdi.

İçerikte bir şeyin değişmeyeceğini belirten Bilgin, EYT’nin maliyetinin ise 120-150 milyar lira arasında bir miktarın olabileceğini aktardı. EYT'nin maliyetiyle ilgili konuşulan sayıların doğru olmadığını kaydeden Bilgin, "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin bir soruya karşılık da Bakan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. '5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım' diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok." diye konuştu.

Bakmadan Geçme