Başkan Acar selden sonra konuştu: 'En büyük tepkimiz DSİ'ye'

Sel felaketinin nedenini derelerin ıslah edilmemesine bağlayan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, 'En büyük tepkimiz DSİ'ye.' dedi.  

Başkan Acar selden sonra konuştu: 'En büyük tepkimiz DSİ'ye'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde öğleden sonra başlayan sağanak yağış yerini sele bıraktı. Sel sonrasında çok sayıda ev ile 20 civarında iş yeri zarar gördü.

BELEDİYE İLK ANDAN İTİBAREN SAHADA YERİNİ ALDI

Doğubayazıt Belediyesi, selin meydana geldiği ilk andan itibaren, 20’nin üzerinde aracı ve fen işlerinden zabıtasına kadar tüm ekipleri ile sahada vatandaşın yardımına koştu. Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ekibiyle birlikte ilçedeki 14 mahalleyi gezerek hasar tespitinde bulundu.

Başkan Acar, selin bilançosuna dair şu bilgileri verdi:

“Sel felaketi her zaman ve her yerde meydana gelebilecek bir felaket. Bugün de maalesef ilçemizi vurdu. Ancak biz felaket meydana geldiği ilk anda müdahale ettik. Birkaç eve yağmur suları girmişti, buralarda biraz mal kaybı yaşandı. Ayrıca birkaç iş yerinde de yine maddî hasarlı kayıplar söz konusu. Bunun dışında Karaburun köyümüzde bir evlâdımız maalesef yaşamını yitirdi.”

“TEMEL SORUN DERELERİN ISLAH EDİLMEMESİ”

Sel felâketinin temel nedenini derelerin ıslah edilmemesine bağlayan Başkan Acar, ne fazla hasarın, Koçkıran ile Hürriyet Mahallesinde, Yeni Mahallenin bir kısmında olduğunu, Sarıgül Mahallesinde de çay bahçelerinin hasar gördüğünü belirtti.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARININ FAYDASINI GÖRDÜK”

Belediye olarak bir süredir hayata geçirdikleri altyapı çalışmalarının faydasını gördüklerinin altını çizen Başkan Acar, yarından itibaren Kaymakamlık ile görüşmek suretiyle, derelerin ıslahı ve yönlerinin değiştirilmesine dair çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti.

Başkan Acar, “Bizim en büyük tepkimiz DSİ’ye. Yıllardır ısrarlarımıza rağmen bizi duymuyorlar. Yıllardır derelerin ıslahını gündeme getiriyoruz ama sürekli bütçe yok gibi bahanelerle erteliyorlar. Öte yandan birkaç yerde vatandaşlar tarafından derelerin yönünün bilinçsizce değiştirilmesi, emniyetin güvenlik amaçlı bazı köprülere yerleştirdiği demir korkuluklar da olunca sel kaçınılmaz hale geldi. Ancak biz yakın zamanda başladığımız altyapı çalışmasının faydasını gördük. Eğer, o çalışma olmasaydı bugün Doğubayazıt daha büyük bir hasarla karşı karşıya kalacaktı. Konuyla ilgili olarak yarın Sayın Kaymakam Akpınar ile görüşeceğim. Askeriye içerisinden geçen Sarıgül deresinin yönü değiştirilir ve şehrin içinden geçen Meryemana deresine, Sarısu bağlanırsa, oradan şehre su gelmesini önlemiş oluruz ve bir daha da bu mağduriyetler yaşanmaz.” diye konuştu.

ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Öte yandan, Karaburun köyünde, 12 yaşında sele teslim olan Devran Öztürk’ün acılı ailesini de hastanede ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Acar, “Olayı duyduğumuz andan itibaren ailemizin yanına gittik, onlara teselli olmaya çalıştık. Evladımızın ailesinin de, mağdur ailelerin de yanlarında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme