Basında büyük yankı buldu! İskoçya'da bir ilk...

İskoçya'nın yeni başbakanı Hamza Yusuf resmi konuttaki ilk gününde namaz kıldırdı.

Basında büyük yankı buldu! İskoçya'da bir ilk...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İskoçya'da bugün yapılan seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı seçilen Hamza Yusuf, Başbakanlık resmi konutu Bute House'daki ilk gününde ailesine namaz kıldırırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

Yusuf, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ailem ve ben bugün (28 Mart) parlamentoda yapılan oylamanın ardından Bute House'daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Birlikte iftardan sonra adet olduğu üzere aileme namaz kıldırdığım özel bir an." ifadelerini kullandı.

Bir diğer paylaşımında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la görüştüğünü de aktaran Yusuf, "İskoçya halkının ve parlamentosunun demokratik isteklerine Birleşik Krallık hükümeti tarafından saygı gösterilmesi gerektiğini açıkça ifade ettim." diye yazdı.

HAMZA YUSUF KİMDİR?

7 Nisan 1985 doğumlu İskoç liderdir. 27 Mart 2023 tarihinde İskoçya'nın yeni Başbakan'ı olmuştur. Asıl ismi Humza Haroon Yousaf'tur ve İskoçya'nın Glasgow şehrinde dünyaya gelmiştir. Birinci nesil Pakistanlı göçmen olan Yousaf ailesinin çocuğudur. Ailesi 60'lı yıllarda İskoçya'ya gelmiştir. Babası bir fabrikada işçi olarak çalışmıştır.

Glasgow Üniversitesi'nde siyaset okudu. 2011 yılında milletvekili olarak seçilmeden önce SNP'nin İletişim Direktörlüğü'nü üstleniyordu.

İskoçyalı siyasetçi Yusuf, Sağlık ve Sosyal Hizmet Başkanı olarak görev alıyordu.

Güney Asyalı göçmen ebeveynlerin çocuğu olan Yusuf, İskoçya'nın ilk beyaz olmayan ve Müslüman başbakanı seçildi. 8 yıldan uzun süredir İskoçya Başbakanlığını yürüten ve en uzun süre İskoçya Başbakanı olan Sturgeon'ın istifası sonrası yapılan liderlik yarışında Hamza Yusuf parti lideri olarak seçildi.

Bakmadan Geçme