Bakan Vedat Bilgin'den beklenen EYT açıklaması geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'de beklenen EYT açıklamasını yaptı.

Bakan Vedat Bilgin'den beklenen EYT açıklaması geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Vedat Bilgin, EYT ile ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirtti. EYT’nin 1999 yılı öncesini kapsadığını, o döneme dair dijital arşiv olmadığı için, evraklara ulaşmakla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Bakan Bilgin, kimseyi mağdur etmeyeceklerinin altını çizdi.

"BU AYIN SONUNDA MECLİS'E GETİRECEĞİZ"

Bakan Bilgin, her kesimi dinledikten sonra bu ayın sonunda çalışmaları tamamlamayı öngördüklerini ve Meclis'e getireceklerini ifade etti. Bakan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“EYT meselesinin uzamasının birkaç nedenini söyleyeyim; herkesi dinlemek zorundayız. Şimdi odaları dinlemek zorundayız. Doğrudan doğruya işverenleri ilgilendiren kıdem tazminatı konusu önemli. En düşüğü yüzde 10. Büyük işletmelerde daha fazla, bunu kaybetmek istemeyiz. Bir de bize mali yükü var. Başka tekliflerde bulunanlar, şunu öteleyin bunu öteleyin diyenler oluyor. Bir de teknik yönler var. Biliyorsunuz bu 99 öncesini kapsıyor. Ama o dönemde dijital evrak yok. Bunları elde etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımızda, nnu ayın sonunda gerçek boyutları ortaya çıktığında yüce mecliste bunu paylaşacağız. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Bakmadan Geçme