Bakan Süleyman Soylu : "Yeni bir süreç başlatıyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz." dedi.

Bakan Süleyman Soylu : "Yeni bir süreç başlatıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetlerin kimlik kartlarına yüklenebilmesi gibi kimliklerin de ehliyete yüklenebileceği yeni bir çalışmanın başlatıldığını açıkladı. Soylu, "Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak." dedi.

Bakan Soylu, ATO Congresium'daki Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaretinde çeşitli alanlarda verimliliğe katkı sağlayan son teknoloji ürünlerinin sergilendiği stantları dolaştı.

Çalışmalar hakkında bilgi alıp vatandaşlarla fotoğraf çektiren Soylu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün standında yaptığı açıklamada, ehliyetlerle ilgili çalışmalara da değindi.

.Bakan Soylu, ehliyetlerle ilgili yeni çalışmaya ilişkin, şu bilgileri paylaştı:

"Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biliyorsunuz Avrupa Konvansiyonu içerisinde ehliyetimiz bütün Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabiliyor. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz."

Ayrıca renkli fotoğrafların kullanılmasına yönelik test çalışmalarının başarılı olduğunu, ilgili makinelerin getirtileceğini anlatan Soylu, "Pasaporta da kimliğe de ehliyete de renkli resim basacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme