Bakan Soylu, Gaziantep'teki saldırıya ilişkin son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki roketli saldırıya ilişkin son durum bilgilerini paylaştı. Soylu ayrıca, "Tek çare roket atamayacakları yere kadar terörü temizlemek." dedi.

Bakan Soylu, Gaziantep'teki saldırıya ilişkin son durumu açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'daki AFAD programını yarıda keserek Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Suriye'den gerçekleştirilen terör saldırısında bir roketin isabet ettiği Kocatepe İlköğretim Okulunda inceleme yaptı. Bakan Soylu  daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TEK ÇARE ROKET ATAMAYACAKLARI YERE KADAR TERÖRÜ TEMİZLEMEK"

Bakan Soylu, saat 11.15'ten itibaren 10 adet roket saldırısı yapıldığı bilgisini paylaştı. Soylu "Tek çare roket atamayacakları yere kadar terörü temizlemek." dedi.

"TEDAVİLERİNE DEVAM EDİYORLAR"

Soylu dün Kilis'te sınır bölgesine yönelik saldırının Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile yapıldığını, 8 güvenlik mensubunun yaralandığını hatırlatarak, "Tedavilerine devam ediyorlar. Gece de Gaziantep'e atıldı. Ancak herhangi bir isabet almamıştı." diye konuştu.

"3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Bugün Karkamış ilçesine düzenlenen saldırıya ilişkin de Soylu, şu bilgileri verdi:

"Öğle üzeri, yine sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Yerleşim yerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız vardı ve onlar hastaneye intikal etti. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan bir tanesi çocuk, bir tanesi öğretmen. Yerleşim yerine mahalleye isabet eden bir havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE HEM SINIRIMIZIN İÇERİSİNDE HEM SINIRIMIZIN DIŞINDA HERHANGİ BİR HAYAT ŞANSI VERİLMEYECEKTİR"

Soylu, yaralıların tedavisinin hastanelerde devam ettiğini bildirerek, "Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırıların cevabı da en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda da gerekli bütün adımlar atılacaktır. Terör örgütüne hem sınırımızın içerisinde hem sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir." ifadesini kullandı. 

Bakmadan Geçme