Bakan Soylu: "Dünyada son 4 yılda mağdura, mazluma yardım yapan birinci ülkeyiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizden daha zengin ülkeler varken biz, dünyada son 4 yılda mağdura, mazluma, ihtiyaç duyana yardım yapan birinci ülkeyiz." dedi.

Bakan Soylu: &quotDünyada son 4 yılda mağdura, mazluma yardım yapan birinci ülkeyiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Akreditasyonu Sertifika Töreni'nde, afet konusunun büyük farkındalıkla ele alındığını, geçmiş dönemlerde yaşanan hatalardan ders çıkarıldığını söyledi.

Afet yönetiminde gereken farkındalığa, kapasiteye ve koordinasyona sahip olunduğunu bildiren Soylu, hazırlanan afet risk azaltma planlarını anlattı. Soylu, ülke genelinde 28 bin 496 toplanma, 2 bin 860 barınma alanı bulunduğunu açıkladı.

Depremlerle, afetlerle karşı karşıya kalınan bir coğrafyada bulunulduğuna işaret eden Soylu, Türkiye'nin afetlerle karşılaşan diğer ülkelere de anında yardımlar gönderdiğini hatırlatan Bakan Soylu,  Hırvatistan'daki depremin ardından Avrupa ülkeleri bölgeye ulaşmadan Türkiye'nin bu ülkeye yardım gönderdiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Soylu, "Bizden daha zengin ülkeler varken biz, dünyada son 4 yılda mağdura, mazluma, ihtiyaç duyana yardım yapan birinci ülkeyiz. Dünyada şu anda son 4 yılın en çok yardım yapan ülkesi Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme