Bakan Dönmez: "Az elektrik tüketen vatandaşlar daha az fatura ödeyecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez : "Kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyecek."

Bakan Dönmez: &quotAz elektrik tüketen vatandaşlar daha az fatura ödeyecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2022 bütçe görüşmeleri TBMM Başkanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri ile devam etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  "Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız. " dedi. Bakan Dönmez ayrıca, "1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir." dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021-2026 yatırım döneminde 367 yerleşim yerine daha doğal gaz ulaştırılacağınıda  belirtti.

Açıklamasında elektrik faturalarına da değinen Bakan Dönmez şunları söyledi:

"Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız. Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyecek."

Bakmadan Geçme