Bakan Çavuşoğlu: 'Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı tavrımız net'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveçli profesörün staj başvurusunu reddetmesinin ardından sosyal medyada büyük yankı bulan öğrenciyi aradı.

Bakan Çavuşoğlu: 'Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı tavrımız net'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı tavrımız net! Zehra kızımızın bir İsveç üniversitesinde karşılaştığı olay, eğitimin siyasete alet edilmesinin kötü bir örneği. Telefonla görüşmemizde kendisini dirayeti ve vakarlı duruşu için tebrik ettim.” ifadelerini kullandı.

Mağdur edilen öğrenciyi arayan Çavuşoğlu telefon görüşmesi esnasında “Demokrasi ve insan haklarına önem verdiğini söyleyen ülkelerin bile bir öğrencinin geleceğine bağladığını gördük ve bundan da üzüntü duyduk.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Fatma Zehra S, Avrupa Birliği (AB) hibe programı Erasmus+ kapsamında 2023 yazında Avrupa'da bir okulda staj yapmaya hak kazandı.

Öğrenci, 23 Kasım 2022'de Stockholm Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Per Carlbring'in yönettiği araştırma projesinde yer almak istediğine dair akademisyene e-posta gönderdi.

Carlbring, staj başvurusuna "Sevgili Fatma, seni misafir etmek isterdim ancak Türkiye, İsveç'in NATO'ya girmesini engellediği için başvurunu reddetmek zorundayım. Üzgünüm." şeklinde cevap verdi.

Bakmadan Geçme