Bakan Bozdağ (Sinan Ateş cinayeti): 'Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacaktır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin kapatılması hakkında ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ (Sinan Ateş cinayeti): 'Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacaktır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, medya kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlık ve bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Bozdağ, daha sonra soruları yanıtladı.

“KARANLIKTA KALAN HİÇBİR YÖN OLMAYACAKTIR”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinan Ateş cinayetine ilişkin, “Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacaktır. Ve konu her yönüyle aydınlatılacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yargı işliyor.” dedi.

“GÖRÜŞ BİLDİRMEK YANLIŞ OLUR”

HDP’nin kapatılmasına ilişkin soru üzerine Bozdağ, görülen bir davada Adalet Bakanı'nın görüş bildirmesinin yanlış olacağını belirtti.

Bozdağ "Adalet Bakanı olarak görülen davalarda ne tür karar çıkar konusu üzerine bugüne kadar görüşüm olmadı, bundan sonra da olmayacak. O hakimin işi, yargının işi. Biz süreçlerle ilgili bir değerlendirme yapabiliriz. Kapatma iddiası var. Savcı dün sözlü mütalaasını vermiş. Adalet Bakanının konuşması fevkalade yanlış olur.” dedi.

HDP’nin kapatılması için açılan davanın ne kadar süreceği sorusu üzerine Bozdağ, bu konuda savcının mütalaa verdiğini hatırlattı.

Bozdağ “Şimdi savunma sunacak. O savunma için ne kadar süre istedi, ne zaman yapacak ve davanın görülme gününü de, gündemini de mahkeme başkanı belirler. Yani bizim bir tahminimiz olsa bile mahkeme başkanı görüşme gününü kendi tayin ettiği için onu ondan başkası bilemez. Bu tamamen mahkeme başkanının takdirinde. Onun için bir takvimlendirme yapmak, o da ayrı bir sıkıntı. Yapamayız da zaten.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme