Bakan Bozdağ: 'Meral Akşener'i özür dilemeye davet ediyorum'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'Meral Akşener'i Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Böylesi bir hadise karşısında özür dilemek onu güçlendirir.' dedi.

Bakan Bozdağ: 'Meral Akşener'i özür dilemeye davet ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem nedeniyle Diyarbakır’da görevlendirilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, birtakım temaslarda bulunmak üzere dün kent merkezine geldi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün katıldığı bir iftar programında seccadenin üzerinde çekilmiş fotoğrafı ile ilgili gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Bozdağ, bu hareketin büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti.

“SECCADEYE AYAKLA BASILMASI ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”

Müslümanların ibadet yaptığı seccadeye ayakkabı ile basarak kirletmenin Kılıçdaroğlu’na ve yakınındakilere yakışmadığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

“Ülkenin cumhurbaşkanlığı gibi yüksek makamına aday olmak suretiyle talip olanların manevi, kültürel medeniyet değerlerini ve dini değerlerini çok iyi bilmesi icap eder, onlara saygı duyulması icap eder. Türk milletinin yüzde 99’u Müslüman'dır. Ramazan ayındayız ve Müslümanların büyük bir kısmı Ramazan ibadetlerini yerine getirmektedir. Böylesi bir ayda Müslümanların namaz kılarken abdestli olarak üzerine tertemiz bir şekilde kıyama durdukları, rükûa gittikleri ve secde ettikleri ve kendisinin bizzat temiz olması gereken seccadeye ayakkabılarıyla basarak kirletmek Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere yakışmamıştır. Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı gaflet ya da gaf diye geçirmek de mümkün değildir. Seccade sonuçta halı, kilim veya kumaştan yapılmış. Ama onların hepsinden farkı sadece ve özel olarak namaz ibadetini yerine getirmek maksadıyla yapılıyor olması ve tek kişilik bir namazgah olmasıdır. Çünkü namaz ibadetinin şartlarından bir tanesi temizliktir. O yüzden de ayakkabıyla hiç kimse seccadeye basamaz. Namaz müminin miracıdır. Seccadeye ayakkabıyla basılması bizim toplumumuzun medeniyet değerlerine, Müslümanların kullandığı bazı sembollere çok büyük saygısızlık olduğunu ifade etmek isterim."

İYİ Parti İstanbul il binasına isabet eden kurşuna ilişkin de Bozdağ, resen soruşturma başlatıldığını ifade etti.

“MERAL AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

İçişleri Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerinin araştırmaları neticesinde kısa sürede faile ulaşıldığını belirten Bakan Bozdağ, “İYİ Parti’nin binasına yapılan saldırıyı dün kınadık. İçişleri Bakanlığımız ve kolluk kuvvetlerimiz yaptığı araştırma neticesinde kısa süre içerisinde şüpheli faile ulaştılar ve yakaladılar. Şu anda faille ilgili adli süreç devam ediyor. Tabii bu olayla ilgili dün yaşananlar fevkalade üzücü. Çünkü bir partinin il başkanlığının kurşunlandığı ortaya çıkıyor. Ama kim kurşunladı, ne zaman kurşunladı, nasıl kurşunladı, kurşunlayanın kimliği ne, kurşunlamanın sebebi ne, yakalandı mı, bütün bunlara dair bir bilgi yok. Hiç kimse bir şey bilmiyor. Elde başka hiçbir delil yok. Sıcağı sıcağına hemen Akşener ve diğer liderler açıklamalar yaptı. Adeta olayı yapanı biliyorlarmış gibi, yaptıranı biliyorlarmış gibi. Olayla ilgili birtakım kendilerince kabulleri var ve o kabuller üzerinden hem Cumhurbaşkanımızı hem de partimizi ima eden, hedef gösteren alelacele açıklamalar yapılıyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Ülkenin yönetimine talip siyasi partilerin genel başkanları böyle olaylar olduğu zaman önce hakikat nedir diye oturup bunları değerlendirir ve ona göre hareket eder. Sosyal medyada atılan iftiralara, uydurulan yalanlara veyahut başka delile dayanmadan zanna dayalı değerlendirmelere göre hareket etmek siyasi partilerin genel başkanlarına yakışmaz, yakışmamıştır. Dün Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef alan imalarda bulunan Akşener ve diğer liderler ortaya çıkan hakikat karşısında eminim ki utanmışlardır. Söylediklerinden dolayı eminim pişman olmuşlardır. Onun için Cumhurbaşkanımızdan Meral Akşener’i özür dilemeye davet ediyorum. Böylesi bir hadise karşısında özür dilemek onu güçlendirir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme