Bakan Akar'dan F-16 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, F-16'larla ilgili olarak,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'de mevkidaşı ile görüşeceğin ve sürecin olumlu seyrettiğini ifade etti.

"KONU OLUMLU BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR"

Bakan Akar, şunları söyledi:

"Geldiğimiz noktada konunun olumlu bir şekilde ilerlediğini takip ediyoruz. Gerekli bilgileri alıyoruz. ABD Savunma Bakanı ile yakın iş birliğimiz devam ediyor. Heyetler arası ve ikili görüşmelerde kendilerine bir an önce olumlu ve somut bir şekilde sonuçları beklediğimizi ifade ettik. Bu istikamette ilerliyoruz. Birtakım tahditler vardı onları da kaldırdılar. Zaten bizim tahditli bir şekilde alışverişi kabul etmemiz mümkün değil.” diye konuştu.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ"

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirdiği temasların da olumlu ve yapıcı geçtiğini aktaran Bakan Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un ziyaretine dair bir planlama olacağını da ifade etti. 

Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını desteklediğini belirten Bakan Akar, Haziran ayında Madrid’de imzalanan muhtırayı hatırlattı. Bakan Akar, “İsveç ve Finlandiya’nın memorandumdaki taahhütlerini bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz." dedi.

Bakmadan Geçme