Bağzı Konular'da 'Leyla Aydemir' cinayeti konuşuldu

Bülten TV 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dâhilinde 'Bağzı Konular' programında Leyla Aydemir cinayeti ve Ağrı'da çocuk istismarı konularını ele aldı.

Bağzı Konular'da 'Leyla Aydemir' cinayeti konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum UCİM İl Temsilcisi Avukat Hilal Genç ve Ağrı UCİM İl Temsilcisi Yusuf Yıldırım’ın konuk olduğu yayın Bülten TV genel yayın yönetmeni Selma Kara moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Avukat Hilal Genç, dava sürecine dair şunları söyledi: “Ailenin komşuları dâhil köydeki herkes dinlenildi. İfadeleri alındı bazıları çelişkili ve şüphe uyandırıcıydı. Bazı noktalarda birbiriyle örtüşüyor bazıları çelişiyordu. Toplan tanık beyanı ve deliller bu 7 kişiyi gösteriyordu. 2 tanık dinlenildi ve ne yazık ki bu 2 tanık duruşma esansında ifadesini değiştirdi. Durum böyle olunca dosya çok karmaşık bir hal almaya başladı. Ne yazık ki bu tanıklar hakkında hiçbir şekilde işlem yapılmadı. En başından verilen ifadeler doğrultusunda beyanda savcılık harekete geçmişti. Sonrasında diğer tanıklar ve aile büyükleri dinlenildi. Mahkeme gelen duyumla arasında ailenin,  aşiretin bir karar aldığı bu yüzden tanık ifadesinin değiştiği ileri sürüldü. Sonrasında sadece amca Yusuf ‘a cezalandırma yapıldı. Mahkeme sadece amca Yusuf’un cezalandırılmasını onadı. Anne ilk 2 duruşmaya katıldı. Duruşma salonunda kişilerin suçu işlemedikleri gerekçesiyle onlardan şikâyetçi olmadıklarını, çocukların katilinin bulunmasını istediklerini söyledi. Ailenin avukatı süreci takip etti.”

“PANDEMİDE İSTİSMAR VE ENSEST VAKALARI ARTTI”

Ağrı’da çocuk istismarı üzerine konuşan Ağrı UCİM İl Temsilcisi Yusuf Yıldırım ise, pandemi sürecinde istismar ve aile içi ensest vakalarının arttığına dikkat çekti. Aileleri, çocuklarının kendilerine beyan ettiklerine inanmaları konusunda uyaran Yıldırım, “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, istismarcılar genellikle yakın çevreden çıkıyor. Bu nedenle aileleri, çocukları ne anlatırsa anlatsın dinlemeleri, onları dikkate almaları konusunda uyarıyoruz.” dedi. 

Leyla Aydemir davasının konuşulduğu yayının devamına Bülten TV Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UCRXZqYbpzfsKEUdz6nr0sEg 

Bakmadan Geçme