Azerbaycan'da patlama! 1 ölü 24 yaralı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki bir eğlence mekanında patlama meydana geldi.

Azerbaycan'da patlama! 1 ölü 24 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki bir eğlence mekanında gerçekleşen patlamada ilk tespitlere göre 1 kişi öldüğü, 24 kişi yaralandı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığın tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 03.00 civarında Bakü'nün merkezindeki Terlan Aliyarbeyov Sokağı'nda yer alan gece kulüplerinden birinde patlama olduğu ve yangın çıktığı belirtildi. Açıklamada, olay yerine itfaiye ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği ve yangının kısa sürede söndürüldüğü, Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev'in de olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehsan Zahidov ise  ilk belirlemelere göre patlamanın doğal gaz sızıntısı sonucu meydana geldiğini açıkladı. Zahidov, ölü ve yaralı sayısının netleştirilmeye çalışıldığını açıkladı.

24 YARALI, 1 ÖLÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından  yapılan açıklamada patlamada 24 kişinin yaralandığı belirtildi. İlk belirlemelere göre olayda 1 kişinin de öldüğü öğrenildi. Azerigaz'dan yapılan açıklamada ise olayın tüp patlaması nedeniyle meydana geldiği açıklandı.

Bu arada, patlama dolayısıyla eğlence mekanının bulunduğu binadaki diğer daireler ile yakınındaki araçlar da zarar gördü.

Bakmadan Geçme