Artık şehirlerarası toplu taşımada 'PCR testi' zorunlu!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, şehirlerarası toplu taşıma araçlarına PCR testi zorunluluğu getirildi.

Artık şehirlerarası toplu taşımada 'PCR testi' zorunlu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, şehirlerarası toplu taşıma araçlarına biniş öncesi hiç aşı yaptırmamış veya aşısı eksik olan kişiler için PCR testi istenmesi uygulaması başladı.
Yurt genelinde şehirlerarası toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlar için yapılan uygulamalardan birkaçı ise şu şekilde; 

AŞTİ VE ESENBOĞA HAVALİMANI  

AŞTİ ve Esenboğa Havalimanı'nda yapılan uygulamada vatandaşlara HES kodu sorgusu ve PCR test sonucu sorgulaması yapılıyor. 

Seyahat firmalarınca vatandaşların araçlara kabul aşamasında, HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılıyor. 

PCR testi bulunmayan yolcular ise Esenboğa Havalimanı'nda koronavirüsle mücadelede alınan önlemler dâhilinde hâlihazırda bulunan test merkezinde ve dış hatlar terminalinde PCR testlerini seyahat öncesi yaptırabiliyor. 

GAZİANTEP / ISLAHİYE TREN GARI 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası toplu taşımada "aşısı olmayana PCR testi zorunluluğu" uygulamasını hayata geçiren bir diğer ulaşım merkezi ise İslâhiye Tren Garı oldu. 

İslâhiye-Adana- Mersin bölgesel tren seferlerinin gerçekleştirildiği gara gelen yolcular, seyahat öncesi bilet kontrol noktalarında yetkililer tarafından karşılandı. HES kodu üzerinden, kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldı. Sorguda, tek doz aşılı ya da PCR testi olmayan kişiler gara alınmadı. 

Bakmadan Geçme