Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 'o iddialara' yanıt verdi

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, bir binaya hibe, ardından iki kez ihale aldığı iddialarını yanıtladı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 'o iddialara' yanıt verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında, iş insanı Diyaddin Kasımoğlu, aynı binaya kendisinin de içinde olduğu iş insanlarından hibe aldığı, ardından iki kez ihale aldığı ve kendisini tehdit ettiğine dair iddiaları yanıtladı.

Söz konusu iddialara sosyal medya hesabından videolu yanıt veren Başkan Faruk Demir, iddiada bulunan Diyaddin Kasımoğlu’nun belediyenin mezbaha inşaatını taahhüt edilen tarihte bitirmediğini, iddia ettiğinin aksine kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Faruk Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

“Burası (açıklamayı yaptığı yer) ruhsatlandıramadığımız Ardahan Belediyesi Kesimhanesi. Bu kurum DAP tarafından, Ardahan Belediyesi’ne 2017 ihale yapılarak kesimhane –yüzde 80 DAP; yüzde 20 Belediye- vücuda getirilmek istenmiştir.

2017 yılında ihale edilmiş ve şartnamesinde de 2018 yılında teslim edilmesi gerekiyordu. Bugün 2022. Bildiğiniz üzere benim greve geldiğim tarih 2019’un Mart ayıdır. O günden bugüne, söz konusu bu binanın şartnameye uygun olarak tesliminin yapılmaması nedeniyle yüklenici iş ortağı temsilcisi Diyaddin Kasımoğlu ile çeşitli görüşmeler yapılmış, iş ve işlemler kendisine iletilmiştir. Bu süre içinde gerek kurumumuzun iç denetimi gerekse Sayıştay hatta İçişleri Bakanlığı, binanın zamanında bitirilmediği, bununla ilgili kanun ve şartnamenin gerektirdiği uygulamaları yapmamız konusunda bizleri defaten uyarmışlardır. Biz bu süreçler içerisinde aleyhimizde kampanya yürüteceğini söyleyen Kasımoğlu ve ilgili firmalara da bunları aktarmışız.

Kendilerine 17.08.2021 tarihinde, 812 bin 913 Lira 27 Kuruş ceza kesilmiştir, Kasımoğlu’nun temsil ettiği firmalara. Bu binanın kesimhane olarak açılmasını Belediye değil, Ardahan Tarım İl Müdürlüğü yapmalıdır. Ardahan Tarım İl Müdürlüğüne Belediye olarak yaptığımız başvurularda yapılan imalat ve binanın kesimhaneye uygun olmadığı, eksiklerinin giderilmesi doğrultusunda ruhsat verileceği Tarım İl Müdürlüğümüzde tutanak altına alınmıştır. Burada hayvan kesiminin modern ve şartlara uygun olarak yapılmadığı 10, 11 tane madde ile tutanak altına alınmıştır.”

“SAVCI, AVUKAT BİZİM ELİMİZDE”

“Ardahan 30 yıldır küçük bir ilimizdir ama etkisi büyüktür. Bunun üzerine İl Tarım Müdürlüğüne Ardahan’da başka mezbahane olmadığı için, bize hiç olmazsa geçici olarak izin vermeleri noktasında şartlı onay verilmesi için başvuruda bulunduk. Ama bu binamıza ruhsat alamıyoruz. Hal böyle iken, bu yüklenici firma Diyaddin Kasımoğlu, kurumuza gelip tehdit ve şantajlar savurduğu zaten savcılıkta vardır. Gerekli işlemleri başlattık. Adı geçen kişi hukuka aykırı olarak makam odama da gelmiştir, bu taleplerini bana da iletmiştir. Gerekli cezanın iptali için tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Talepleri karşılanmayınca ‘Ben bunun intikamını alırım, basın yoluyla hakkınızda karalama kampanyasını başlatıyorum.’ diyerek tehdit ve şantajlarını makamımda dahî sürdürmüştür. Kurduğu cümlelerin en acısı, ‘Sen zaten CHP’li Belediye Başkanısın, kendini nasıl kurtaracaksın gör. Ben Diyarbakırlıyım, hakim savcı avukat bizim elimizde. Diyarbakır’da para verip de kaybettiğimiz hiçbir dava olmamıştır.’ diye yüzüme karşı söylemiştir.

Şahsın kendisine yönelik hiçbir baskı ve kötü muamelemiz olmamamıza ve bilakis kendisinin saldırılarına maruz kalmamıza rağmen lehimde koruma kararı çıkartılmış, aslında bu koruma kararının personelimiz, kurumumuz ve şahsım adına çıkarılması gerekmektedir.”

“İHALE DEĞİL DESTEK ALDIK”

Söz konusu garaj binasına ise, ihale almadıklarını, Serhat Kalkınma Ajansından buranın atölyeye dönüştürülmesi için destek aldıklarını savunan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Basında yer alan bu binadır. Buradan cezasının affını isteyerek bize başka bir yerden saldırıya geçmiştir. Belediyemizin önceden itfaiye garajı olarak bilinen yerde bir hangar binası inşa edilmiştir, belediyemizin kendi olanaklarıyla. Herhangi bir ihaleye çıkılıp yapılan hangar binası değildir. Şöyle bir bina vücuda getirdik. O arada Plan Proje Müdürlüğümüz Serhat Kalkınma Ajansı’na bir proje götürdü. Burada SERKA binanın yeniden yapılmasına destek vermiyor. Mevcut bir bina gösterin, biz oranın taş, ahşap, demir atölyesine dönüştürmek üzere size tadilat parası ve teknik cihaz veriyoruz. Biz de elimizde bulunan bu hangarımızı, Taş Ahşap Demir Atölyesine dönüştürmek üzere SERKA’ya teklif ettik. SERKA Projemizi kabul etti. Ardahan’ımıza böyle bir binada atölyemize bizi kavuşturdu. Birkaç yerine araç park ediyoruz ama burası araç park yeri değil. Biz o binayı atölye olarak kullanıyoruz.”

“KENDİ OLANAKLARIMIZLA YAPTIK”

Belediye Başkanı Faruk Demir, burayı kendi olanakları ile yaptıklarının altını çizerek, “Kendi, olanaklarımızla yapmış olduğumuz hangarımızı Kalkınma Ajansından aldığımız destekle taş, ahşap ve demir atölyesine dönüştürmenin dışında hiçbir uygulama yoktur. Yaptığımız her iş ve icraat önce belediyemiz meclis üyeleri tarafından, daha sonra Sayıştay denetimindedir. Kayıtlarımıza geçecek biçimde Ardahan’ımıza çeşitli bağışlar almaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme