Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in konuşmaları yanlış anlaşılmış!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, çok tartışılan engellilerle ilgili açıklamalarına yanıt verdi: "Konuşma yanlış anlaşıldı."

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in konuşmaları yanlış anlaşılmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kentte kaldırım çalışmalarını incelediği esnada, engelli rampalarına dair, "Her yer bitti engelli yolu mu kaldı?" sözlerini sarf etti. Demir'in söz konusu ifadeleri tepki gördü. 

Engelli konfederasyonlarından da tepki gören açıklamalara dair Faruk Demir, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Demir, söz konusu açıklamasında şunları kaydetti:

"BAĞLAMINDAN KOPARILDI"

"Bilindiği gibi dün yaşanan bir konuşma (veya olay), bağlamı anlaşılmadan ve bağlamından koparılarak engelliler konusundaki çalışmalarımızı ve hassasiyetimizi gölgeleyebilecek yanlış anlaşılmalara vesile olmuştur. Tam da bu nedenle konuya dair bakışımızı ve hizmetlerimizi kısaca anımsatmak istedim. Erişilebilirlik konusunda yol, kaldırım, park, bahçe gibi tüm alanlarda evrensel kriterlere uygun olarak kent altyapımızı oluşturmaktayız. İlgili videoda görüleceği gibi kaldırımımızın tam ortasında engelli yürüyüş bandına yer ayrılmıştır. Cumhuriyet Halk Partimizin ve belediyemizin yönetim anlayışı evrensel tasarımların da üzerinde bir noktadadır. "

"KONUŞMA YANLIŞ ANLAŞILDI"

"Ardahan'da bir ilke imza atıyoruz. Yaklaşık bir yıl önce belediye olarak hazırladığımız 'Engelleri Birlikte Aşalım' park projemiz, Türkiye'de ilk on içerisine girerek ödül almaya hak kazanmıştır. Türkiye Belediyeler Birliği eş finansmanıyla projemiz onaylanmış ve en geç bir ay içerisinde inşasına başlanacaktır. Daha fazla kaynak yaratıp, daha çok yol, kaldırım ve park yapma isteğimizi dile getirmek amacıyla yaptığımız konuşma yanlış anlaşılmıştır. Bu vesileyle üzülerek belirtmeliyim ki şehrimizin merkezinde dahi cadde ve sokaklarımızda asfalt yol-kaldırım bulunmamaktadır. Kaynak bulduğumuzda yapımına başlayabildiğimiz bütün kaldırımları, yönetmelik gereği engelli vatandaşlarımızın erişilebilirliği şartlarında gerçekleştirmekteyiz." 

Bakmadan Geçme