Altun: 'Türkiye'de birtakım zevatın başarılarımızdan rahatsızlık duymasını anlayamıyoruz'

İletişim Başkanı Altun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasında düzenlenen Türkiye Programı'nda konuştu.

Altun: 'Türkiye'de birtakım zevatın başarılarımızdan rahatsızlık duymasını anlayamıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasında Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye Programı düzenlendi. Programa İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yanı sıra, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda akademisyen de katıldı.

“BAŞARILARIMIZIN TÜRKİYE KARŞITLARINI RAHATSIZ ETTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı konuşmada Türkiye’nin artık kendi silahını, tankını, helikopterini, gemilerini, insansız hava araçlarını üreten, her yıl milyarlarca dolar savunma sanayii ihracatı yapan bir ülke haline geldiğini belirtti.

Altun “Başarılarımızın Türkiye karşıtlarını rahatsız ettiğini biliyoruz. Türkiye’nin uluslararası alandaki Türkiye düşmanlıklarının bu rahatsızlığını anlayabiliyoruz. Esas itibarıyla anlamakta zorlandığımız husus da Türkiye’de siyaset yaptığını söyleyen birtakım zevatın (kişilerin) savunma sanayii alanındaki atılımlarımızdan, geldiğimiz noktadan rahatsızlık duymaları.” dedi.

“TÜRKİYE’ KULLANIMININ YAYGINLAŞMASINI SON DERECE ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ”

İletişim Başkanlığı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bütünlüklü ve kuşatıcı bir iletişim stratejisi çerçevesinde proje ve faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Altun “Türkiye markasının daha da güçlendirilmesi hiç kuşkusuz en önemli vazifemiz. Bu bağlamda uluslararası alanda ülkemizin isminin ‘Türkiye’ olarak kullanımının yaygınlaşmasını son derece önemli görüyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.” diye konuştu.

(Uluslararası medya kuruluşlarına) “LÜTFEN, ÜLKEMİZİN İSMİNİ TÜRKİYE OLARAK KULLANIN”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Coğrafi İsimler Kurulu’nun Türkiye kullanımına geçtiğini hatırlatan Altun, “Elbette yabancı dillerde ülkemizin isminin doğru bir şekilde ‘Türkiye’ olarak kullanımının yaygınlaşması aynı zamanda, küresel teknoloji şirketlerinin ve medya kuruluşlarının sürece dahil edilmesiyle mümkün. Kendileri ile bu doğrultuda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Buradan bütün uluslararası medya kuruluşlarına bu toplantı vesilesiyle sesleniyorum: Lütfen, ülkemizin ismini en doğru şekliyle, Türkiye olarak kullanın, başka şekilde kullanmayın.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme