Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı'ndan yeni proje

Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı engelli aylığı bağlanma kriterinin değiştirilmesi için Norveç Helsinki Komitesi iş birliğiyle bir proje başlattı.

Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı'ndan yeni proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli aylığı bağlanma kriteri olarak hanede yaşayan kişilerin toplam gelirinden hanede yaşayan kişi başına asgari ücretin 1/3 oranından daha az gelir olması kriterini ulusal ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırı bulan Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı bu uygulamaya neden olan 2022 saylı kanunun değiştirilmesi için bir proje başlattı. Vakıf bu kapsamda kanunun değiştirilmesi  için bir dizi faaliyetten oluşan  'Engellilerin Ekonomik Bağımsızlığının Önündeki Yasal Engelleri Kaldırıyoruz' adlı projeyi  01.03.2021-31.12.2021 tarihleri arasında uygulama kararı aldı.

Engellilerin Ekonomik Bağımsızlığının Önündeki Yasal Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında uygulanacak faaliyetler ise şu şekilde sıralandı:

-Proje kapsamında engellilerin katılacağı dilekçe kampanyasıyla toplanacak dilekçeler TBMM’ye teslim edilecek.

-2022 sayılı kânunda engellilerin hak kaybına uğramasına neden olan düzenlemenin Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmesi için 2 engelli adına İdare Mahkemesinde dava açılacak.

-Engellilerin İstihdamda Hakları platformunun kuruluş toplantısı yapılacak ve platformun söz konusu çalışmayı yaygınlaştırması sağlanacak.

-TBMM’de grupları bulunan siyasi partiler ziyaret edilerek kânun değişikliğinin yapılması sağlanmaya çalışılacak.

-2022 sayılı kânunda değişiklik yapılmasını sağlayacak kânun değişikliği önerisi hazırlanarak siyasi partilere ve milletvekillerine iletilecek.

-Sosyal medya kampanyaları düzenlenecek. TV’lerde kamu spotlarının yayınlanması sağlanacak.

-Proje sonunda 2022 sayılı kanunda değişiklik yapılarak engelli aylıklarının ödenmesinde engellilerin kendi gelirlerinin esas alınmasının sağlanması ve engellilerin başkalarına bağımlı olmadan, bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri amaçlanmaktadır.

Bakmadan Geçme