Ali Babacan: ''Bursa'da yaşanan olaylar karşısında önlem alınmaması sorumsuzluktur''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursaspor - Amedspor karşılaşması öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Ali Babacan: ''Bursa'da yaşanan olaylar karşısında önlem alınmaması sorumsuzluktur''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Genel Başkanı Ail Babacan Bursa'da yaşananlara sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Babacan'ın paylaşımında, “Bursa’da dünden beri yaşanan olaylar karşında önlem alınmamış olması sorumsuzluktur. Suçu ve suçluyu öven davranışları da sahada şiddet olaylarına sebep olan görüntüleri de reddediyoruz. Gereğinin yapılması ve sorumluların cezalandırılması için yetkileri göreve davet ediyorum.” ifadelerini kullanıdı. 

NE OLMUŞTU? 

Bursaspor ev sahipliğinde gerçekleşen Bursaspor - Amedspor maçı öncesi ve esnasında tansiyon yükseldi. 

Amedsporlu futbolcuların ve teknik heyetin kaldığı otele dün gece havai fişek atıldı. Bugünkü maç öncesinde de sahada iki takım oyuncuları arasında kavga yaşandı. 

Tribünlerden ise sahaya çok sayıda su şişesi ve patlayıcı madde atıldı. Tribünlerde 1990’larda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşmiş ''beyaz Toros'' model arabanın ve ''Yeşil'' lakaplı istihbaratçı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı.

Amedspor, sahaya atılan birbirine bantlanmış kurşunlar ve bir çakının da fotoğrafını yayınladı. 

Maç öncesinde Amespor taraftarları tribünlerden atılan maddelerden korunmak için soyunma odasına geri dönmek durumunda kaldı.

Maç başladıktan sonra da Bursaspor taraftarları sahaya çok sayıda madde atmaya devam etti. Atılan maddeler Amedspor kalecisi Cantuğ Temel’e de isabet etti, bir süre oyun durduruldu. 

Amedsporlu Muhammet Raşit Yöntem, yedi dakika uzatılan maçın ilk yarısında, 48. dakikada tribünlerden atılan maddeler nedeniyle taç atışını kullanamadı, hakem bir kere daha oyunu durdurdu, yan hakemleri yanına çağırıp konuştuktan sonra maçın devamına karar verdi.

Bakmadan Geçme