AK Partililer 3 gün boyunca sanat konuşacak

'AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi' 18-20 Mart tarihleri arasında Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek.

AK Partililer 3 gün boyunca sanat konuşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimler ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlıkları tarafından birlikte düzenlenecek kongrede; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 65. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen ve Hamza Dağ’ın yanı sıra Türk siyasi hayatının birçok değerli ismi ile çeşitli yazarlar, tarihçiler, kültür ve sanat insanları oturumlarda konuşma yapacak. Kongreye yaklaşık 200 belediye başkanı, bu belediyelerin kültür, sosyal işlerden sorumlu daire başkanları ve müdürleri de katılacak.

AK Parti’nin kültür ve sanata bakışı, AK Parti belediyeciliğinde kültür sanatın yeri, kültür - sanat - mekân yönetimi ile dijital dünyada kültür - sanat gibi birçok konular kongrenin gündeminde olacak.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Kongre Kapanış Bildirgesi’ni okumasıyla son bulacak. Ayrıca yerel yönetimlerde kültür sanat alanında başarılı çalışmalar yapan belediyelere ödül verilecek.

HER OTURUMDA FARKLI KONU

İlk gün açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala, 'Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Kongrenin ikinci günü başlayacak oturumların ilki 'AK Parti Dönemlerinde Kültür ve Sanat Dünyasına Genel Bakış' adıyla gerçekleşecek. AK Parti’nin düşünce dünyasını, kimliğini ve iddialarını şekillendiren kültürel birikiminin ifade edileceği ve bu bağlamda gelecek inşa etmenin önemine dair kapsayıcı konuşmaların gerçekleşeceği kongrenin açılış oturumunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikaları Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy paylaşımda bulunacak.

Kongrenin ikinci oturumunda eski 65. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın başkanlığında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 'AK Parti Belediyecilik Anlayışında Kültür ve Sanat Yaklaşımı' başlığı altında, geçmişten günümüze yerel yönetimlerin, şehirlerin kültürel gelişiminde üstlendiği sorumluluğu ve AK Parti olarak bu sorumluluk üzerine inşa edilen belediyecilikte kültür sanat yaklaşımı hakkında görüşlerini sunacak.

ETKİLİ BİR KÜLTÜR SANAT SEZONU NASIL TANIMLANIR?

AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi’nin 'Etkili Bir Kültür Sanat Sezonu Nasıl Tanımlanır?' başlıklı üçüncü oturumunda 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın konuşmalarıyla başlayacak.  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve yazar Selahattin Yusuf’un da söz alacağı oturumda; konuşmacılar, çağımızın baskın kültür anlayışı ile insanlığın karşı kaşıya kaldığı en temel problemlerden birisi olan kimliksizleşme ve toplumların kendiliğini sürdürmeme tehdidi üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar.

Kongrenin 'Kültür Sanat, Mekân Yönetimi' başlığıyla sürecek 4. oturumunda Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel’in oturum başkanlığında, Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak, kültür alanında çalışmalarıyla tanınan Samet Karagöz ve yazar İsmail Kılıçarslan kültürel mekânların, mahfillerin kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe aktarımını sağlamak adına ne derece önemli olduklarının üzerinde paylaşımda bulunacaklar.

DİJİTAL DÜNYADA KÜLTÜR

'Dijital Dünya ve Kültür' oturumuyla son bulacak olan Kültür Sanat Kongresi’nin kapanış oturumunda ise eski AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gazeteci Ersin Çelik ve Âdem Metan dijitalleşen dünya ve kültür bağlamında, dijitalleşmenin birçok alana olduğu gibi kültüre de erişimi kolaylaştırdığı ve bu doğrultuda etkin varlık göstermenin ne derece kritik bir öneme sahip olduğu üzerine konuşma yapacaklar.

KÜLTÜR SANAT KAPANIŞ BİLDİRGESİ YAYINLANACAK

2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda kültür kavramının ve ülkemizin geçirmiş olduğu kültürel süreçlerin yeniden yorumlanacağı ve bu bağlamda birçok yeni teklifin sunulacağı AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Kapanış Bildirgesi’ni açıklamasıyla sona erecek.

Bakmadan Geçme