AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas: "Sedef Kabaş'ın tutuklanması doğruydu, her şeyin bedeli olmalı"

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas: "Sedef Kabaş'ın tutuklanması doğruydu, her şeyin bedeli olmalı." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas: &quotSedef Kabaş'ın tutuklanması doğruydu, her şeyin bedeli olmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülten Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Siyaset Koridoru’ programının ilk konuğu AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas oldu. Moderatörlüğünü Bülten TV Genel Yayın yönetmeni Selma Kara'nın üstlendiği Siyaset Koridoru'nda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Arvas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş’ın tutuklanması kararını doğru bulduğunu söyledi. Selma Kara'nın, “Sedef Kabaş'ın tutuklandığını biliyoruz. Bugün de tutuklamaya itiraz geldi. Siz bu konu hakkında iktidar vekili olarak neler söylemek istersiniz?” sorusuna Milletvekili Arvas şu şekilde yanıt verdi:

"CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET ETMESİ İLE ELİNE NE GEÇECEK"

"Ben haberleri izledim gerçekten habercilik adına gazetecimize yakışmayan bir durum. Oradaki canlı yayında CHP Genel Başkan yardımcıları da  vardı. Kabul etsek de etmeksekte yüzde 52 ile halkın oyula seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanı makamını temsilen. Kendimizin şahsına münhasır bir külliyemiz yok. Yani bu nihayetinde millete hizmet eden ülkenin malı, devletin , millete hizmet için yapılmış bir bina. Trump'ın bir konuşması var diyor ki Recep Tayyip Erdoğan'a ne söylediysem tellerin arkasında, çıkıp meydanlara halkına aynı şeyi anlattı. Demek ki başka devlet liderleri, Amerika devlet başkanları söyledikleri, konuştukları şeyleri halklarından gizliyorlar. Trump diyor ki Tayyip Erdoğan yiğit bir lider, cesur bir lider ve çıkıp halkına anlatıyor. Cumhurbaşkanına hakaret etmesi ile eline ne geçecek. Hangi gazeteci olursa olsun Kılıçdaroğlu'na ya da diğer liderlere de yapılmasını uygun bulmuyorum. Yani bir liderlerin kendi parti başkanlarının seçime girmiş belli bir yerde oy potansiyeline sahip insanların siyaset dilinin kesinlikle hakarette küfürden yanlış kelimelerden arındırılması lazım. Yani biz bugün istemekte istememekte CHP'nin bir başkanı var. CHP'nin bir başkanı var ve kendisine yakışacak."

"HER ŞEYİN BİR BEDELİ OLMALI"

"Kendi fikrimi söylüyorum, özgürlükler adına Türkiye özgür bir ülkedir. Her şeyin bir bedeli olması lazım. Bugün eğer siz komşunuz tavuk çalarsa, komşunuz komşuya zarar verirse, komşunuz başkasına bir şey yaparsa buna müdahale eden yoksa o zaman siz o mahallede dolaşamazsınız. Her şeyin bir bedeli olmalı."

Bakmadan Geçme