Aileler dikkat: uyuşturucu satışı dijitale kaydı

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, pandemiyle birlikte uyuşturucu satışının dijital platformlardan yapılmaya başlandığını belirterek aileleri uyardı.

Aileler dikkat: uyuşturucu satışı dijitale kaydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, okullar açılmadan önce aileleri uyardı. Dijital platformlar ve sosyal medya aracılığıyla uyuşturucu satışlarının yaygınlaştığına dikkat çeken Ay, aileleri çocukları konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı.

 “OKUL DÖNEMİNDE RİSK ARTIYOR”

 Okul döneminde çocuklar üzerindeki denetim azalacağı için ailelerin daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Ay, “Tek sorunumuz salgın değil. Uyuşturucu bağımlılığı, oyun bağımlılığı, şans oyunu adı verilen kumar ve sanal kumar gençlerimizi en az virüs kadar tehdit ediyor. Okul dönemi, ailelerin çocukları üzerindeki denetimin bir miktar azalıyor. Öğretmenlerimiz ise şartlar gereği tam bir denetim mekanizması kuramıyor. Çocuklarımız için risk artıyor.” dedi.

“OKULLAR VE OKUL ÇEVRELERİ ZEMİN HAZIRLIYOR”

Okul ve okul çevrelerinin uyuşturucu bağımlılığı için zemin hazırladığını kaydeden Ay, “Okullar bu bağımlılığın yayılması için maalesef uygun da bir ortam oluşturuyor. Gençlerimiz gerek okul civarında gerekse arkadaş kurbanı olarak bu zehrin tuzağına düşebiliyorlar. Zehir tacirleri, evlatlarımızı kandırmak için türlü yöntemlere başvurabiliyorlar. Okul servisinde öğrencilere uyuşturucu madde götürüldüğü haberini geçtiğimiz yıllarda hepimiz okuduk. Okul çevresinde denetimler var ama yüzde 100 başarı, bu işin doğası gereği maalesef çok zor. Yine geçtiğimiz günlerde, İstanbul’da servis şoförlerine yapılan bir testin sonucu da hepimizin malumu. İBB’ye servis şoförü olmak için başvuran 141 bin kişinin 5 binin uyuşturucu testi pozitif çıktı. Bu da yüzde 3,5 gibi bir orana denk geliyor. Bir yönüyle de, Türkiye’deki uyuşturucu bağımlığı sayısının fotoğrafını çekmek adına dev bir anket özelliği taşıyor.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme