Ağrı'da devletin zarara uğratıldığı iddiası!

Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü'nün / Erzurum Ağrı'daki refüj çalışmasında devleti göz göre göre zarara uğrattığı iddia edildi.

Ağrı'da devletin zarara uğratıldığı iddiası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü (Erzurum) tarafından 3 ay önce Ağrı Çevre Yolu’nda refüj ve yol çalışması başlatıldı. Refüj yenileme çalışmaları esnasında, yolda döşeli olan taşlar sökülerek, yenilerine yer açıldı.

TAŞLAR YENİDEN KULLANILABİLECEK NİTELİKTE

Ancak, yeni ve onarılarak tekrar kullanılabilecek nitelikte olan taşların çöpe atılarak, devletin zarara uğratıldığı iddia edildi.

Ağrılı bir vatandaşın kamerasına takılan görüntülerde, sökülen taşların tekrar kullanılabilecek nitelikte olduğu görüldü. Vatandaşın iddiasına göre, onarılarak farklı alanlarda tekrar kullanılabilecek olan taşlar, Ağrı Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Murat Nehri Rekreasyon Alanı çalışması yakınındaki boş araziye döküldü ve fark edilmesin diye de üzeri kumla örtüldü.

TAŞLARI KAMUFLE ETMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Olaya isyan eden vatandaş, “Burası Ağrı merkez Çevre Yolu, karayollarına ait bir alan. Gördüğünüz gibi burada bir refüj çalışması yapıldı. Hemen yan tarafında, Murat Nehri Islah Çalışması vardı. Karayolları çalışması esnasında bu refüjden çıkan hafriyatın tamamını dere kenarına yığmış durumda. Bununla beraber refüjden çıkan, yan tarafında kullanılan taşlar sapasağlam sökülüp atıl bir şekilde dere kenarına yığılmış. Bu şekilde üzerine toprak, pislik atarak kamufle etmeye çalışmışlar ama gözden kaçacak değil.” diye konuştu.

“PARAMIZI ÇÖP NİYETİNE DERE KENARINA DÖKMÜŞLER”

“Paramızı çöp niyetine dere kenarına dökmüşler.” diyen vatandaş, kendi çabalarıyla Erzurum Bölge Müdürlüğündeki yetkililere ulaşmaya çalıştığını ancak, geçiştirildiğini savundu. Vatandaş, “Karayollarına ulaşmaya çalıştım, ulaştığım kişiler kendi sorumluluklarında olmadığını söyleyerek geçiştirdiler. Taşları ziyan etmekle kalmayıp dere yatağına hafriyat döküp çalışmalarının pisliğini buraya atmışlar. Yıl güzergahının tamamında bu şekilde hafriyatlarla karşılaşmak mümkün. Gördüğünüz gibi çıkan, kullanılabilecek olan bütün taşları, daha doğrusu paramızı bu şekilde çöp niyetine dere kenarına dökmüşler.” diyerek sesini yetkilere ulaştırmaya çalıştı.

AĞRI BELEDİYESİ HAFRİYATA TALİP OLMUŞ

Hafriyatın, Ağrı Belediyesinin ıslah çalışması alanı yakınına atılması üzerine yaptığımız araştırmada, Belediye’nin, buradan çıkan taşlar için, onarılarak tekrar kullanılmak üzere defalarca Bölge Müdürlüğüne talepte bulunduğu, ancak Bölge Müdürü Alparslan Eşlik tarafından talebin reddedildiği de edinilen bilgiler arasında.

Bölge Müdürü Alparslan Eşlik’in, söz konusu alanda denetleme yapıp yapmadığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının, buradaki israftan haberdar olup olmadığı merak ediliyor.

Yorumlar 3
A.kadir kılıç 05 Ekim 2022 20:37

Karayolları nın yaptığı işlere hayret etmemek elde değil. Dümdüz yollara köylere kavşak diye ölüm virajları açmışlar.Birde kavşaklara gelen arabayı insanlar görmesin diye ağaç dikmişler. Bir de masraf edip ayda bir bu ağaçların bakımını yapıyorlar. Aç kardeşim iç tarafa 3 şeridi 4 tane araba peş peşe dizilsin. Dümdüz yola kavşak adı altında viraj yapmaya ne gerek var?

E.Bln 05 Ekim 2022 20:16

Işte böyle işgüzar,sorumsuz, devletin milletin menfaatini zerre düşünmeyen yöneticiler yüzünden devletin kasasından paralar harcanıyor. Yazıklar olsun hepinize o işgal ettiğiniz makamların koltukların elbet hakkı sorulur. İşinize gelmeyince bizim sorumluluğumuzda değil diyip geçiştirin bakalım daha ne kadar kandiracaksiniz bu halkı. Yazıklar olsun...

Kemal gümüş 05 Ekim 2022 20:00

Bölge müdürü ağrının yolunu biliyor mu? Ne zaman gelip kontrol etti acaba. Yazık hemde ne yazık. Bir an önce sorumlular hakkında gerekeni bakanlık yapmalıdır.

Bakmadan Geçme