Abdullah Avcı kimdir?

Bugünlerde Beşiktaş dönemiyle tekrar gündeme gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kimdir, detayları haberimizde...

Abdullah Avcı kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin takımın eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile ilgili açıklamaları, şu anda Trabzonspor'da teknik direktörlük görevinde bulunan Avcı'yı yeninde gündeme getirdi. Peki Abdullah Avcı kimdir?

31 Temmuz 1963 tarihinde İstanbul'da doğan Avcı, aslen Samsunlu. Futbol hayatı Vefa'da başlayan Avcı daha sonra Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa'da oynadıktan sonra en uzun süre futbol oynadığı ve takım kaptanlığı yaptığı İstanbulspor’a transfer oldu.

1999 yılında aktif futbol hayatını sonlandıran Avcıi aynı yıl İstanbulspor’da yardımcı antrenör olarak göreve başladı.  2002-2003 sezonunda İstanbulspor A2 takımının başına getirildi, takım bu yıl TFF PAF Ligi'nde üçüncü oldu.

2003 yılında 'Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu' olarak görev alan Avcı, 2004 yılının başında Galatasaray PAF takımında teknik direktör olarak gitti. Takım, 2004-2005 sezonunda PAF Ligi şampiyonu oldu.

2004 yılının ekim ayında Türkiye 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın başına geçen Abdullah Avcı, 10 Ekim 2004'te Ermenistan'ı 2-1 yendikleri eleme maçı ilk milli maçı oldu. Türkiye ile eleme grubunda birinci olarak elit tura yükseldi. Elit turda da üç maçta üç galibiyet alarak turnuvaya katılan takım İtalya yenilgii aldı. Böylece, ilk yenilgisini 12. maçında alan Avcı, daha sonra İngiltere ve Belarus'u geçerek grup ikincisi oldu. Yarı finalde Hırvatistan'ı, finalde de Hollanda'yı yenen takım tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu. Bu sonuç ile 2005 yılında düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan takım ilk kez katıldıkları turnuvada üç grup maçını kazanıp çeyrek finale çıktı. Takım çeyrek finalde Çin'i elerken, yarı finalde  90. dakikada yedikleri gol ile elendi. Dördüncülük maçında Hollanda'ya 2-1 yenilerek dünya dördüncüsü oldular. Bir yılda Türkiye U-17 takımı ile 27 maça çıkan Abdullah Avcı, bu maçlardan 18'ini kazandı, 5'inde berabere kaldı ve 4 kez mağlup oldu.

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a teknik direktörlük için gelen Abdullah Avcı, Türkiye milli takım teknik direktörü Guus Hiddink'in görevinden ayrılmasıyla boşalan milli takım teknik direktörlüğüne 17 Kasım 2011 tarihinde getirildi. O tarihten bu yana Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, Beşiktaş teknik direktörlüklerinde bulundu. 9 Kasım 2020'de de Trabzonspor'un 34. teknik direktörü oldu.

1990 yılında Hülya Avcı ile evlenen Abdullah Avcı'nın Ege ve Mert adında iki oğlu var.

Bakmadan Geçme