• Haberler
  • Güncel
  • AB, Ukrayna'nın üyeliğini hızlandırmak için süreç başlattı

AB, Ukrayna'nın üyeliğini hızlandırmak için süreç başlattı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya ilk ziyaretinde üyelik için hızlandırılmış süreç önerisinde bulundu.

AB, Ukrayna'nın üyeliğini hızlandırmak için süreç başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Von der Leyen, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ilk ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi.

“UKRAYNA, AVRUPA AİLESİNE AİTTİR”

Zelenski'ye hitabında ,"Bugünkü mesajım net. Ukrayna, Avrupa ailesine aittir. Talebinizi yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Ve bugün size ilk olumlu cevabı vermek için buradayız." dedi.

“AB'YE GİDEN YOLUNUZ BURADA BAŞLIYOR”

Von der Leyen, Zelenski'ye bir zarf sunarak, içeriğinin gelecek aylarda AB ile üyelik için yapılacak görüşmelerin konusunu içerdiğini belirterek, "AB'ye giden yolunuz burada başlıyor. Bu ortak zeminde çalışmak için 7 gün 24 saat hizmetinizde olacağız." diye konuştu.

“BUGÜN 1 MİLYAR AVROLUK BİR DESTEK SAĞLIYORUZ”

Ukrayna'ya 500 milyon Euro ek yardım teklif edileceğini kaydeden von der Leyen, "Bugün 1 milyar avroluk bir destek sağlıyoruz. Bu tutar üç farklı finansal paketten oluşuyor. 120 milyon Euro bütçe desteği aktarıyoruz. Acil durum paketimizden 330 milyon avroyu şimdi kullanıma sunacağız. İkisi de hibe. 600 milyon Euro'luk makro-finansal destek paketinin ikinci yarısına da hız veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme