7'li masa deklarasyon ilan tarihi belli oldu

7'li masanın, ittifakı da içerecek olan deklarasyon çalışmalarında sona gelindi. Liderlerin 25 Ağustos'taki açıklamasının ardından eylülde deklarasyon ilan edilecek.

7'li masa deklarasyon ilan tarihi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP’nin ‘Geniş Demokrasi İttifakı’ oluşturma çağrısıyla bir araya gelen, süreç içerisinde ‘mücadele ortaklığı’ söylemiyle sahada birlikte çalışan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu '7’li masa' seçimleri de içine alacak ittifaka dönüşmek üzere.

25 Ağustos’ta İstanbul’da bir araya gelmesi beklenen 7 siyasi yapının eş genel başkanları ve başkanları bu zamana dek yapılan çalışmaların anlatılacağı bir açıklama yapacak ve ortak fotoğrafı kamuoyuna sunacak.  7’li masanın üzerinde uzlaştığı deklarasyon metninde hem ‘ortak mücadele’ hem de ‘seçimlere ilişkin ittifak’ perspektifi yer alacak. Deklarasyonu eline alıp okuyacakların hem ‘mücadele birliği’ hem de ‘seçim ittifakına’ dönük vurguları da görebileceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme