2022 Asgari ücret pazarlığında 2. toplantı bugün yapılacak

Milyonlarca vatandaşın beklediği 2022 asgari ücret pazarlıklarının ikinci toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

2022 Asgari ücret pazarlığında 2. toplantı bugün yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin ekonomik verilerini işçi ve işverenlerle paylaşacak.

Aralık ayının gelmesiyle milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret pazarlıkları da resmen başladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk toplantıdan sonra pazarlıkların ikinci aşaması, bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü toplantısında, Türk-İş hem ev sahibi hem de toplantı başkanlığını üstlenecek.

Asgari ücret pazarlıkları, daha önceki yıllarda oldukça uzun sürerdi. Ancak bu yıl, durum biraz daha farklı olacak gibi görünüyor. Zira Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklamalarında meselenin uzamasını istemediklerini söylemiş, pazarlıkların 1-2 hafta içerisinde tamamlanacağının altını çizmişti. Peki bugünkü toplantıda neler yaşanacak?

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE TİCARET BAKANLIĞI DA TOPLANTIDA OLACAK

Saat 14:00'te Türk-İş genel merkezinde gerçekleştirecek toplantının en önemli katılımcıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'ndan gelecek yetkililer olacak. Bu yetkililer, Türkiye'nin ekonomik verilerini işveren (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)) ve işçi temsilcileri (Türk-İş) ile paylaşacaklar. Bu da 2022 yılı asgari ücretinin belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

Bakmadan Geçme