2 ilde Hayat Boyu Öğrenme Haftası böyle kutlandı

Iğdır ve Tunceli'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2 ilde Hayat Boyu Öğrenme Haftası böyle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Iğdır'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 1-7 Haziran'da kutlanan 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri çerçevesinde 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' düzenlendi.

Iğdır Kültür Merkezi'ndeki şenlikte konuşan Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Ölmez, birçok kurs düzenlediklerini belirterek "Bu yılki eğitim programında, toplumsal konuların eğitimini içeren tiyatroların yanı sıra halk konseri düzenledik, bunu da halkımıza sunduk. Yabancı 333 kursiyere Türkiye toplumuna uyum göstersinler diye kurs verdik. Ayrıca bugüne kadar toplam 7 bin 771 kişiye kurs verdik." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı'nın da katıldığı programda, kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilendi. Etkinlikte, öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu ve türküler seslendirdi.

TUNCELİ

Tunceli'de de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" dolayısıyla Yeraltı Çarşısı Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından  organize edilen etkinlikte, kursiyerlerce hazırlanan bez bebek, heykel, süs eşyası, el dokuması halılardan cicim, çeşitli elbise ve takılar sergilendi. Etkinliğe katılan Vali Mehmet Ali Özkan, stantları gezerek yapılan çalışmalarla ilgili kursiyerlerden bilgi aldı.

Program, halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme