2 ilde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Ağrı ve Erzincan'da hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

2 ilde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da İl Müftülüğü tarafından  Ulu Cami önünde hacı adaylarına yönelik uğurlama töreni gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Tutak Müftüsü Mustafa Solhan dua etti. İl Müftüsü Celal Büyük, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası kentten hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda hac vazifesini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Büyük, şöyle konuştu:

"Bugün sizleri dualarla uğurlayacağız. Sizlerden en büyük isteğimiz, o topraklara ulaştığınız vakit gerek Mekke-i Mükerreme, gerekse de Medine-i Münevvere'de sizleri gözyaşları içerisinde uğurlamak için buraya toplanmış olan komşularınız ve yakınlarınızı dualarınızda unutmamanız. Hazreti Peygamberimiz dua yaparken cimrilik yapmamayı bize öğütler. Hac vazifenizi yerine getirirken geride bırakmış olduğunuz malınızı ve mülkünüzü düşünmeyin. Hac, ömrünüzde bir defa nasip oluyor, bunu değerlendirin ve kazançlı çıkın."

Töreninin ardından 50 hacı adayı yakınlarıyla vedalaştıktan sonra otobüsle Erzurum Havalimanı'na hareket etti.

Erzincan

Erzincan'da da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 51 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Terzibaba Camisi'nde düzenlenen törene, Vali Mehmet Makas, İl Müftüsü Burhan Çakır ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Vali Makas, yaptığı konuşmada, hacı adaylarından kutsal topraklarda ülkenin birlik ve beraberliği için dua etmesini istedi.

Makas, "Bu kutsal yolculuktan sağlıklı bir şekilde dönmenizi ve yapacağınız hac ibadetinin kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından hacı adayları, dualar ve tekbirlerle Erzurum Havalimanı'na uğurlandı.

Bakmadan Geçme