11 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağış ve fırtınaya karşı 11 ili sarı kodla uyardı. 

11 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına geliyor. Meteoroloji'nin ‘sarı’  kodlu uyarıda bulunduğu Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa, Yalova'da şiddetli rüzgar, Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'da da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların Ordu ve Giresun ile Samsun'un doğu çevrelerinde (Salıpazarı) ve öğleden sonra Trabzon ve Rize çevrelerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m²), Giresun’un ve Trabzon’un doğusu ile Rize kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa); Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova) ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde ( İzmir, Manisa’nın batısı) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (40-74 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (75-88 km/saat) şiddetinde esmesi bekleniyor.

Yetkililer, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Bakmadan Geçme