Van'da öğrenciler inci kefali için balık koreografisi hazırladı

Van'ın Muradiye ilçesinde 'Balığıma Dokunma, Balığıma Sahip Çık' etkinliğine katılan öğrenciler, inci kefaline dikkati çekmek için balık koreografisi hazırladı.

Van'da öğrenciler inci kefali için balık koreografisi hazırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakamlık öncülüğünde Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşen etkinlik dahilince bir araya gelen Kaymakam Erkan Savar, kurum amirleri, vatandaş ve öğrenciler, Anadolu İmam Hatip Lisesi önünden balık bendine kadar yürüyüş yaptı. 

Burada, üreme döneminde Van Gölü'nden tatlı sulara göç eden inci kefalleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla koreografi hazırlayan öğrenciler, ardından vatandaşla Bendimahi Çayı'nın çevresinde el ele tutuşarak balık nöbeti tuttu. Mahalli sanatçıların da yer aldığı etkinlikte katılımcılar halay çekti, eğlenceli anlar yaşadı.

Muradiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Aslanbay, inci kefalini dünyaya tanıtmak ve korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Aslanbay, herkesin bu balığa, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da sahip çıkması ve onu koruması gerektiğini aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu ise "İnci kefalini gelecek nesillere aktarmak, Van Gölü ve çevresindeki akarsuların bu balıkla güzelleşmesini sağlamak için böyle bir etkinliğe imza attık." dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Kaya ise "1200 öğrencimizle okuldan yürüyerek Bendimahi Çayı'na geldik ve balık koreografisi oluşturduk. Öğrencilerimiz nehrin her iki tarafında el ele tutuşarak balık nöbeti tuttu. Güzel bir etkinlik oldu." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme