Muş'ta meslek lisesi öğrencileri akıllı tahtaları onarıyor

Muş'taki Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, arızalanan akıllı tahtalara yönelik bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

Muş'ta meslek lisesi öğrencileri akıllı tahtaları onarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmen ve öğrenciler, 1,5 ay önce başladıkları çalışma dahilinde  kentteki 30 okulun akıllı tahtalarının bakımını yaparak işler hale getirdi. Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Okul müdürü Abbas Ataman,  bilişim teknolojileri, elektrik ve elektronik, tesisat ile kimya bölümlerinde öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi.

Öğrencilere mesleki yeterlik kazandırılması noktasında çalışmaların devam ettiğini belirten Ataman, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il genelindeki bütün okulların akıllı tahta bakım onarım çalışmalarının yapılması için görevlendirildik. Bu kapsamda ilimizdeki bütün akıllı tahtaların onarımı okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Bununla öğretmen ve öğrencilerimize ek bir katkı sunuldu." dedi.

Fatih Projesi kapsamındaki akıllı tahtaların bakım ve onarımlarını piyasa şartlarından daha uygun yaptıklarını dile getiren Ataman, akıllı tahtada sorun yaşayan okulların "PYS modülü" üzerinden oluşturdukları arıza kayıtlarını sistemden gördüklerini, daha sonra okullara giderek inceleme yaptıklarını anlattı. Ataman, bazı tahtaların okullarda onarıldığını, parça değişimi ve diğer ağır bakımların da atölyelerinde yapıldığını kaydetti.

Bilişim Bölümü Alan Şefi Murat Yetişir ise akıllı tahtaların tamirlerini döner sermaye kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu çalışmada en büyük pay öğrencilerimizindir. Aktif olarak akıllı tahta işinde çalışıyorlar. İki ekip görev yapıyor. Okulumuz piyasaya oranla yüzde 60-70 daha uygun fiyata onarımları yapıyor. Öğrencilerimiz derslerinin dışında akıllı tahta tamir işinde çalışarak harçlıklarını alıyor." diye konuştu. 

Bilişim bölümü 11. sınıf öğrencisi Veysel Özbey ise burada hem meslek öğrendiklerini hem de çalışarak gelir elde ettiklerini söyledi.

Bakmadan Geçme