414 düzensiz göçmen Erzurum'dan ülkelerine gönderildi

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan Afganistan uyruklu 414 düzensiz göçmen, Erzurum'dan ülkelerine gönderildi.

414 düzensiz göçmen Erzurum'dan ülkelerine gönderildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında düzensiz göçmenler charter seferleriyle ülkelerine gönderiliyor.

Ülke genelinde farklı tarihlerde yakalanan ve İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezlerinde geçici süreyle barındırılan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri için başlatılan  çalışmalar sürüyor. Çalışmalar  kapsamında Erzurum İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezleri'nde Afganistan uyruklu 414 düzensiz göçmen, 22 ve 23 Mayıs'ta otobüslere bindirilerek Göç İdaresi Müdürlüğü personelleri koordinesinde ve Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sıkı güvenlik önlemi altında sağlık kontrollerinin ardından Erzurum Havalimanı'na getirildi. Buradaki pasaport işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler, charter seferleriyle Kabil'e gönderildi.

Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından paylşaılan bilgilere göre , 27 ocak tarihinden bugüne kadar Afganistan'a düzenlenen 42 charter seferi kapsamında 8 bin 273 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Bu yıl sınır dışı edilen Afgan uyruklu yabancı sayısı 14 bin 280'e yükselirken, yurt genelinde sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı ise 28 bin 857 olarak kayıtlara geçti.​​​

Bakmadan Geçme