Gazilerden CHP İl Başkanlığına suç duyurusu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Başkanı Recep Akgül CHP Erzurum İl Başkanlığına suç duyurusu yaptığını açıkladı.

Gazilerden CHP İl Başkanlığına suç duyurusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öncekigün Erzurum’da yaşanan olayda, gazi Ensar Güney, iftar yemeği için gittiği mekanda CHP’lilerin kendisine sözlü saldırıda bulunduğunu iddia etti. Ardından, dün, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Başkanı Recep Akgül, olayla ilgili basın açıklaması yaparak, CHP İl Başkanı Suat Dülger ile telefonda görüştüğünü, Dülger’in kendisine, “İktidara geliyoruz, gelir gelmez ilk işimiz bu tür gazilerle mücadele etmek.” dediğini öne sürdü.

CHP İL BAŞKANI: “GAZİ KİSVESİ ALTINDAKİLER DEDİM”

Telefonla kendisine ulaştığımız Suat Dülger ise, böyle bir cümle sarf etmediğini, gazi kisvesi altında seçim öncesi kendilerini provoke edenlerle ilgili konuştuğunu belirtti.

https://www.bultentv.com/erzurum/erzurum-da-gazilerle-chp-arasinda-gerginlik-chp-liler-h31103.html

RECEP AKGÜL: “SUAT DÜLGER YALAN KONUŞUYOR

Suat Dülger’i yalan konuşmakla suçlayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Başkanı Recep Akgül, bugün konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

“SEÇİM ÖNCESİ PKK İLE BİRLEŞTİLER, BÖYLE DAVRANIYORLAR”

Suat Dülger’in tavırlarının, CHP’nin PKK ile birleşmesinden kaynaklandığını savunan Akgül, “O kıvırmaya başladı, çark ediyor kendi çapında. Türkiye genelindeki CHP milletvekilleri beni aradı özür dilemek için. Bizim kavga çok önemli değil, iktidara gelelim ilk işimiz gazilerle uğraşmak sözü önemli. Bu nedenle suç duyurusunda bulundum. Yalan söylüyor, seçim üstü PKK ile birleştiler, bunu halka başka anlatmak için şimdi de böyle davranıyorlar. Söylediğini Allah biliyor, İktidara geliyoruz, gelir gelmez ilk işimiz bu tür gazilerle mücadele etmek dedi. Bu tür gazi derken, Türkiye’deki gazilerin hepsi aynıdır. 15 Temmuz gazileri hariç, onlar zaten hükumetin gazileridir. Zaten HDP ile anlaştıktan sonra sadece Erzurum’da değil, Türkiye’de orayı kapatacağız burayı kapatacağız demeye başladılar, Türkiye’deki operasyonları yönetmeyi kalkıyorlar.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BUNU BİLMESİNİ İSTİYORUM”

Geçen yıl da buna benzer başka bir olay yaşandığını ve Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını kaydeden Akgül, “Kılıçdaroğlu’nun bunu bilip bunların kulağını çekmesi lazım. Kılıçdaroğlu’nun bilmesini istiyorum. Bana göre bilmiyor, bilseydi bana dönüş yapardı. Çünkü geçen yıl böyle bir olay yaşamıştık. CHP kanadından gazilere farklı bir şey yapılmıştı, Kılıçdaroğlu direk arayıp özür dilemişti. Ama şimdi arasa da suç duyurusunu geri çekmem. Ben il teşkilatlarında ne olduğunu bilmesini istiyorum.” dedi.

“BANA SALDIRAN DA, KÜFREDEN DE SUAT BEY DEĞİLDİ”

Kendisine küfredildiğini öne süren gazi Ensar Güney de, kendisine saldıranlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ensar Güney, “Bana küfreden Suat Bey değildi, onun teşkilatındaki insanlardı. Saldıranlar da onlar değildi. Başkan Bey, daha sonra Suat Bey ile yaptıkları istişaredeki sözlerinden dolayı şikayetçi oldu. Ben de bana saldıranlarla, üzerime gelenlerle, ailemi ağlatanlarla ilgili suç duyurusunda bulundum. Onlar da zaten kamera kayıtlarında çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme