Vali Okay Memiş: "12 Mart 1918, Dadaş'ın yeniden destan yazdığı tarihin adıdır"

Erzurum Valisi Okay Memiş,"12 Mart 1918, Dadaş'ın yeniden destan yazdığı tarihin adıdır. Yeniden şahlanışın, kurtuluşun adıdır." dedi.

Vali Okay Memiş: &quot12 Mart 1918, Dadaş'ın yeniden destan yazdığı tarihin adıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Valisi Okay Memiş, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Memiş, mesajında, 12 Mart'ın yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gün olduğunu belirtti.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunda verilen mücadelenin kahramanlık destanı olduğunu aktaran Memiş, "Ecdadımız, Allah’a olan imanları ve vatana olan sevdaları ile bu mukaddes vatan topraklarını asırlarca korumuş, zulme ve zalime karşı kahramanca mücadele etmiştir. 12 Mart 1918, Dadaş'ın yeniden destan yazdığı tarihin adıdır. Yeniden şahlanışın, kurtuluşun adıdır." ifadelerini kullandı.

Vali Memiş, şunları kaydetti:

"Yegane emeli, mabedinin göğsüne namahrem eli değdirmemek olan bu aziz millet, haysiyet ve onuruna hiçbir zaman halel getirmemiştir. Yüce Türk milletinin tarih boyunca gerçekleştirdiği Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Sakarya ve Büyük Taarruz zaferleri buna şahittir. Bu nedenle, 12 Mart 1918 günü Dadaşlar diyarı gözbebeğimiz, serhat şehrimiz, Doğu’nun sınır taşı Erzurum'un, esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. Bu mutlu, gururlu ve şahlanış tarihin 104'üncü yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Bakmadan Geçme