Vali Memiş: " Erzurum'da vakalar son iki günde 10 kat arttı"

Erzurum Valisi Okay Memiş,  "Aman dikkat. Son iki günde vakalar ilimizde 10 kat arttı" dedi.

Vali Memiş: " Erzurum'da vakalar son iki günde 10 kat arttı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensupları ile görüştü. Burada açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Kovid-19 virüsünün Omikron varyantının hızlı bulaşma özelliğine dikkat çekti.

"BUGÜNE KADAR GÖRMEDİĞİMİZ RAKAMLARI GÖRECEĞİZ"

İki vali yardımcısının testlerinin pozitif çıktığını anlatan Vali Memiş, “Son iki günde vakalarda müthiş bir artış yaşıyoruz. Rakam veremiyorum ama son iki günde vaka sayısının 10 kat arttığını söyleyebilirim. Yaptığımız değerlendirmeye göre vaka sayısının çok daha fazla artacağını düşünüyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki, bugüne kadar görmediğimiz rakamları göreceğiz. Dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum."dedi.

“OMİKRON VARYANTINA KARŞI EN BÜYÜK SİLAH AŞI”

Omikron varyantına karşı en büyük silahın aşı olduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Şu ana kadar 2 doz biontech aşısının bu varyanta karşı yüzde 30’luk bir koruması var. Eğer hatırlatma dozunu olmuşsanız bu oran yüzde 80’e kadar ulaşıyor. 2 doz sinovac da ise koruma sıfır. Hatırlatma dozunda koruma sağlanabiliyor. Bu nedenle hatırlatma dozunu herkesin yaptırması gerekiyor." diye konuştu

Konuşmasında Omikron geçirdiğine de değinen Memiş şöyle konuştu:
"Bu hastalığı yaşamış ve hekimlerin ifadesiyle ‘potadan dönmüş’ biri olarak, salgının hafife alınamayacak kadar önemli olduğunu ifade edeyim. Hafif geçirenler kendilerini şanslı hissedebilir. Ancak hayatını kaybeden on binlerce insanımızı, çok ağır atlatan yakınlarımızı hatırladığımızda ne kadar çok ciddiye almamız gerektiğini anlayabiliriz. "

 Vakaların artmasına rağmen okulların erken kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını da dile getiren Vali Memiş, “Şimdilik böyle bir değerlendirme yok.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme