TURKOVAC Erzurum'da ilk gönüllüsüne uygulandı

Yerli inaktif aşı TURKOVAC Erzurum'da ilk gönüllüsüyle buluştu.

TURKOVAC Erzurum'da ilk gönüllüsüne uygulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Şehir Hastanesi'nde Turkovac'ın Faz-3 çalışması geçen gün başladı. Bugün ise Turkovac, Erzurum’da ilk gönüllü Kemal Öksüz (33) isimli bir vatandaşa uygulandı.

“YERLİ AŞIMIZA TAMAMEN GÜVENİYORUM HİÇBİR TEDİRGİNLİĞİM YOK”

Erzurum’da Turkovac aşısını yaptıran ilk vatandaş olmaktan gurur duyduğunu belirten Öksüz ,“Turkovac aşısına e-Nabız üzerinden başvuru yapıldığını duyunca hemen başvuru yaptım. Daha sonra buraya gelerek aşımı oldum. Ayrıca bu aşıyı Erzurum’da ilk benim olduğumu öğrendim. İlk olmakta bana ayrı bir gurur verdi. Yerli aşımıza tamamen güveniyorum hiçbir tedirginliğim yok.” dedi.

“BAŞVURU YAPANLARI DEĞERLENDİRMEYE ALIYORUZ”

Erzurum’da uygulanmaya başlayan Faz-3 TURKOVAC aşısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör, “Turkovac Faz-3 çalışmaları şehir hastanemizde 15 Ekim'den itibaren başlamış bulunmaktadır. Faz-3 çalışmalarında vatandaşlarımız E-Nabız üzerinden başvuru yapabilirler. Başvurular yapıldıktan sonra biz bir değerlendirmeye alıyoruz. Bu değerlendirme sonucunda da Kovid-19 geçirmemiş olmalı, iki doz Sinovac aşısı olması gerekiyor. 18-59 yaş arasında olması gerekiyor, son olarak olmuş olduğu Sinovac aşısının üzerinden en az 3 ay geçmiş olması gerekiyor. Bu değerlendirmelerden geçen vatandaşlarımız hastanemizde Turkovac aşısını olabiliyorlar. Kars, Ardahan ve Bayburt’tan da E-Nabız üzerinden randevu alabilirler şehir hastanemiz için. Diğer illerimizden de Turkovac aşımız için talepler almış bulunuyoruz. Şehir dışından gelen başvurularımız ayrı bir ekibimiz tarafından değerlendiriliyor.” açıklamalarında bulundu.

Bakmadan Geçme