'Türkiye Afet Eğitim Yılı' eğitimleri

Yakutiye Belediyesi, personeline  'Türkiye Afet Eğitim Yılı' kapsamında sivil savunma eğitimleri veriyor, tatbikatlar yaptırıyor.

'Türkiye Afet Eğitim Yılı' eğitimleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' ilan edilmesinin ardından Yakutiye Belediyesi  İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sivil Savunma uzmanlarının gözetiminde farkındalık eğitimleri düzenlemeye başladı.

İLK YARDIM VE YANGIN TATBİKATLARI UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLİYOR

Düzenlenen eğitimler dâhilinde Yakutiye Belediyesi, başta saha ve şantiyeler olmak üzere bütün birimlerini içine alacak şekilde, personele afet farkındalık eğitimleri ile ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kapsamında eğitimler veriyor. Acil durum, arama kurtarma, ilk yardım ve yangın tatbikatları uygulamalı olarak gösteriliyor.

YANGIN SÖNDÜRME VE TAHLİYE TATBİKATLARI DÜZENLENİYOR

Bu kapsamda tüm belediye çalışanlarına, kurum, kuruluş, iş yerleri ve özel konutlarda çıkması muhtemel yangınların önleyici tedbirlerinin alınmasına yönelik eğitimler verilerek, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları düzenleniyor. Şimdilik  Yakutiye Belediyesi zabıta personelleri ile Fen İşleri şantiyelerinde devam eden eğitim ve tatbikatların önümüzdeki günlerde de diğer birimlerdeki personelle devam edileceği bildirildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, belediyede çalışan bütün personellerin İş Güvenliği ve Sivil Savunma Eğitimleri ve tatbikatlarının 2021 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bakmadan Geçme