TOBB'den deprem bölgesi için kampanya

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'El Verin, Ev Yapalım' sloganıyla depremzedeler yararına kampanya başlattı.

TOBB'den deprem bölgesi için kampanya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Sektör Meclis Başkanları ve 365 Oda/Borsa başkanının katılımıyla online olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “El Verin, Ev Yapalım” sloganıyla başlattıkları kampanyanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Haziran ayına kadar devam edecek kampanyaya yerelde katılımı artırmak için 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsalar ile sektör meclisleri, kadın ve genç girişimci kurullarına önemli görev düştüğünü söyledi.

“TÜM KAYNAKLARIMIZI BU HAYIRLI İŞE SEFERBER EDİYORUZ”

Konuşmasında deprem sebebiyle duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Hisarcıklıoğlu “Kaybolan canlarımızı elbette ki geri getiremeyiz. Ancak yüreklerimizi yakan bu acıyı bir nebze olsun dindirebiliriz. Oradaki milyonlarca vatandaşımıza yalnız olmadıklarını gösterebilmenin yegane yolu birlik ve beraberlik içinde, dayanışmayla hareket etmekten geçiyor. Bunu, bir yardımlaşma ayı olan Ramazan-ı Şerifte deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek için bir vesile haline getirmek istiyoruz. 4 kez gittiğim deprem bölgesinde, acil olarak kalıcı, sağlam konutların inşa edilmesi gerektiğini müşahede ettim. Devletimiz kapsamlı bir inşaat programı başlattı. Bizim de tüccar ve sanayiciler olarak burada yerimizi almamız lazım. Bundan dolayı Türkiye çapında iş dünyamızın ve hayırsever insanlarımızın desteğini almak üzere, ‘İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası’nı hayata geçirmeye karar verdik. Bu kapsamda depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edeceğiz. TOBB ve iştiraklerimizle birlikte zorunlu olanlar dışında tüm harcama ve yatırımlarımızı durdurduk veya erteledik. Tüm kaynaklarımızı bu hayırlı işe seferber ediyoruz." dedi.

KAMPANYAYI 1 MİLYAR TL BAĞIŞLA BAŞLATTI

1 milyar lira nakdi katkı vererek kampanyayı başlattıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Odalarımızla borsalarımızla, sektör meclislerimizle, kadın ve genç girişimci kurullarımızla, yani camiamızın tamamıyla buna dahil oluyoruz. Onlar 81 il ve 160 ilçede bu işin önderliğini üstlenecek ve yerele yayılmasını sağlayacak. Şimdi burada tüm iş dünyamıza ve hayırsever vatandaşlarımızı bu seferberliğe davet ediyoruz. Unutmayalım ki bizler el ele verdiğimizde aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Gün bir olma, beraber olma ve kenetlenme günündür." ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, Diyanet İşler Başkanlığı ile de görüştüklerini ve kampanya kapsamında zekat hesabı açılacağını ifade ederek, isteyen vatandaşların da zekatlarıyla kampanyaya katkıda bulunacaklarını hatırlattı.

Bakmadan Geçme