Pasinler Kaplıcaları Türkiye'nin termal başkenti olmaya aday

Erzurum'un Hasankale Termal Kampüsü , ülke genelinde termal turizmin gözde yerlerinden bir tanesi olmak için hazırlanıyor.

Pasinler Kaplıcaları Türkiye'nin termal başkenti olmaya aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pasinler ilçesinde yer alan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin termal turizm merkezi olmaya aday olan Hasankale Termal Kampüsü’nde 7/24 kadın ve erkek misafirlere hizmet veren 2 Büyük Kaplıcası; 32 odası ve 9 aile kabiniyle konforlu konaklama imkânı sağlayan Termal Kale Oteli ve 12 adet ultra lüks banyo yer alıyor. Tesis hakkında bilgi veren Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, “Termal tesislerimizde kullanılan şifalı sular karbonatlı, klorürlü, sodyumlu ve karbondioksitli bir muhteviyata sahiptir. Sıcaklığı 39-45 C arasında değişmektedir. Kaplıca sularımızdan içilerek ve banyo kürleri şeklinde yararlanılmaktadır. İçilerek kullanıldığında safra kesesi, karaciğer, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının tedavisinde fayda sağlamaktadır. Romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, çeşitli sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme gibi rahatsızlıkların tedavisi için banyo kürleri uygulanmaktadır.” dedi.

“800 METREDEN DAHA SICAK VE DAHA KALİTELİ BİR SU ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ”

Tesisle Türkiye’nin Termal başkenti olmaya aday olduklarını da vurgulayan Başkan Dölekli, “Otelimizi beş yıldızlı hale getirdik. 70 kişiye hizmet edebilecek kapasiteye getirildi. Kaplıcalarımız birçok hastalığa iyi geliyor. Aile kabinleri yeniden yapıldı. Büyük kaplıcamız vardı kadınlara ve erkeklere dönüşümlü olarak hizmet veriliyordu. İkinci bir kaplıca inşa ederek bu dönüşümü ortadan kaldırdık. Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı kaplıcalarımız oldu. Mevcut suyumuzu artırmak daha sıcak su sağlayabilmek için yeni bir sondaj ihalesi yaptık. 1.5 ay içerisinde yeni bir kaynak oluşturmayı hedefliyoruz. 800 metreden daha sıcak ve daha kaliteli bir su çıkarmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme