Palandöken'de kayak heyecanı devam ediyor

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, ilkbahar mevsiminin ilk ayı martta da yerli ve yabancı kayakseverleri cezbediyor.

Palandöken'de kayak heyecanı devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış turizminin önemli merkezlerinden Palandöken, her geçen yıl artan turist sayısıyla kayakseverlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

Havalimanına 20, kent merkezine ise sadece 4 kilometre uzaklığıyla ziyaretçilerine kolay ulaşım ve konaklama imkanı sunmasının yanı sıra birçok kış sporunun rahatlıkla yapılabildiği kayak merkezi, teknik altyapısı, beş yıldızlı otelleri, uluslararası standartlardaki uzun pistleri, kar kalitesi ve eşsiz doğasıyla öne çıkıyor.

Kentte etkili olan yağışlarla kar kalınlığının 177 santimetre ölçüldüğü merkeze gelen yerli ve yabancı turistler, ilkbahar mevsiminin ilk ayı martın ortalarına gelinmesine rağmen kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Kayakseverlerden Haktan Budak, Palandöken'de snowboard yapmanın çok keyifli olduğunu söyledi.

İlkbaharda kayak yapma şansı bulduklarını belirten Budak, "Özellikle şu an mart ayının ortasındayız. Bu aylarda birçok şehirde güneş ve sıcak varken biz burada hala kayak ve snowboard yapabiliyoruz. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Buraya ilgi halen devam ediyor. Aynı zamanda burada her ay festivaller de oluyor. Türkiye ve dünyadaki çoğu kişi burayı biliyor." dedi.

İstanbul'dan gelen Mina Kılınç da mart ayı olmasına rağmen Palandöken'in kar kalitesinin çok iyi olduğunu ve kayak yaparak güzel vakit geçirdiklerini anlattı.

Bakmadan Geçme