Milletvekili Aydemir CHP'ye sordu: "Talimat kimden geliyor?"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti'de siyaset yapan isimlerin, CHP ile ittifakı gözden geçirmesini istedi.

Milletvekili Aydemir CHP'ye sordu: &quotTalimat kimden geliyor?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Aydemir, "Bakın talimat kimden geliyor, Sabahleyin Selahattin Demirtaş tweeti atıyor, akşam sayın Kılıçdaroğlu ona karşılık veriyor, adeta ‘talimatı aldık’ diyor. Bu anlama geliyor. Ve tweetin altında da, Olağanüstü MYK toplantımız sona erdi, kararımızı birazdan açıklayacağız’ diyor, sonra da karalarını açıklıyor. Yani Demirtaş talimatını aldık, gördük, MYK’da görüştük, bu talimata uygun olarak mitinglere başlıyoruz,' diyor. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayanlara, terör örgütüyle hemhal durumda olanlara ışık saçarsanız, ya da bir kapı aralarsanız mutlaka ama mutlaka ardından gelecek olan nedir, ülkenin bölünmesine dönük taleplerdir." kaydını düştü. Aydemir, "Öyleyse milletimiz altını çizerek her zaman söylüyoruz, çok daha dikkatli olmalı. Bunların birbirinden ayrıları gayrıları yok." dedi.

“BU MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMEZ”

İYİ Parti'de siyaset yapan isimlere seslenen Milletvekili Aydemir, "HDP ile birlikte hareket ederseniz, bu millet size hakkını helal etmez. Bunlarla müşterek hareket etmek, mitinglerini onaylamak, onlarla aynı hal, düzen üzere yürümek demektir. Lütfen, Selahattin Demirtaş'ın talimatı, Kılıçdaroğlu'nun da bu talimatı yerine getirme çabası sizin için bir gösterge olsun. Daha dikkatle hareket edin ve CHP ile olan ittifakınızı bir an önce gözden geçirin. Sizin bu müttefik haliniz, CHP'yi de teşvik ediyor. HDP'nin güdümünde yürümeye teşvik ediyor. Bu da bir başka vebaldir." diye konuştu.

AYDEMİR’DEN YERİ VE MİLLİ AŞI DEĞERLENDİRMESİ

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısında diğer bir önemli gündemi TURKOVAC aşısıyla ilgili gelişmeler oldu. Milletvekili Aydemir, "Sağlık Bakanımız Sayın Koca,TURKOVAC aşısıyla ilgili olarak, acil kullanım başvurusunda bulunduklarını ifade etti. Sağlık alanında geldiğimiz noktayı ifade bakımından bu aşama çok değerlidir. Sinovac’tan 3 kat daha etkili olduğu belgelenmiş bir aşıdır bu. Her safhası bize aittir. Yüzde yüz yerli Türk aşısı. İnşallah bütün dünyaya değer katacak, bütün dünyanın sağlık sistemine, insanların daha sıhhatli yaşamasına mutlaka katkısı olacaktır. Bununla hepimiz iftihar etmeliyiz. Sağlık bakanlığımızı ve süreçte kimin desteği ve katkısı varsa onlara da minnettarlığımızı ifade ediyoruz." dedi.

AYDEMİR GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milletvekili Aydemir, Birleşik arap emirliği ile yapılan anlaşmalar konusunu değerlendirdi. Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan yatırım anlaşmasının muhalefet tarafından daha önce iki ülke arasındaki ilişkiler hatırlatılarak eleştirilmesine ilişkin değerlendirilmesi sorulan Milletvekili Aydemir, "Muhalefetin derdi; bu ülkeye yatırım yapılmasın, bu ülkeye dışarıdan aktarım olmasın, ülkemiz iktisadi bakımdan dışarıdan yönlendirilen çökertme girişimine mukavim hale gelmesin. Muhalefetin derdi bu." yanıtını verdi.

Muhalefetin açıklamalarında gerçeklik payının olmadığını dile getiren Aydemir, "Buraya kim ki yatırım için gelmiş, başımızın üstünde yeri vardır." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme