Milletvekili Aydemir: "Bir taraftan şeytan taşlıyoruz, bir taraftan tavaf yapıyoruz"

AKP Milletvekili İbrahim Aydemir Ticaret Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde ekonomi gündemini değerlendirdi.

Milletvekili Aydemir: &quotBir taraftan şeytan taşlıyoruz, bir taraftan tavaf yapıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı 2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu etabında değerlendirme yapan Komisyon üyesi Milletvekili Aydemir, önceki bütçe görüşmelerinde Erzurum için talep ettiği ‘İpekyolu Araştırma Enstitüsü’ ve ‘Ticaret Müzesi’ yeniden kayda geçti. Aydemir DAİB’in sanayi imarına dönük tahkik talebini de Komisyon gündemine taşıdı.

"KÜÇÜK ESNAF MUTLAKA KORUNMALIDIR"

Esnafın sosyal yapı ve dokuyu ifade ettiği, büyük sermaye grupları karşısında ayakta kalabilmesi için titizlikle korunması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, Komisyonda zincir marketlerle ilgili tedbir ve düzenleme taleplerini desteklediklerini söyledi. Milletvekili Aydemir, "Daha önce Ticaret Bakanlığımızın bütçesi görüşülürken zincir marketlere ilişkin yine not düşmüştüm. Yani onların sadece faullü ticaret yapması değil, illerde, özellikle -mesela bizim Erzurum için not düşmüştüm-, 5 bin nüfuslu bir ilçede bile birkaç tane zincir market şube açmış. Oysa bizim bakkal diye bir kavramımız vardı ki, bu sosyal yapı ve dokuyu da muhafaza eden bir şeydi. Zincir marketler bunu bozdu, bunu kırdı. Buna behemahal bir tedbir alınması lazım. Bunu olağanüstü şartlarda yaptıkları faüllü yaklaşımların dışında diyorum, ondan vareste söylüyorum, o olmasa bile zincir marketlere bir tahdit gelmesi lazım. Bu yönüyle not düşen herkese teşekkür ediyorum. Bir büyük şikayet var sahada. Bu zincir marketleri özellikle ikaydediyorum, lütfen takip edelim, ne lazım geliyorsa yapalım, halkta çok ciddi bir müşteki hal var. Bunu mutlaka yapalım." dedi.

"BİR TARAFTAN ŞEYTAN TAŞLIYORUZ, BİR TARAFTAN TAVAF YAPIYORUZ"

Yatırımların aralıksız sürdüğünü, ekonomide  büyümenin devam ettiği, ancak bunu yaparken muhalif kesimlerin olumsuz yaklaşımlarıyla karşılaştıklarını dile getiren Milletvekili Aydemir, "Şu da bir vakıadır ki yani bir taraftan şeytan taşlıyoruz, bir taraftan tavaf yapıyoruz. Çok meşakkatli bir iş. Nedir bu şeytan taşlama kavramı? Merkez Bankasının baş ekonomisti tweet atıyor, mesaj yayımlıyor, ne diyor; ‘Yatırımcılar dışarıdan hükümetin gideceğini fark ettiler, bunu satın aldılar. Şimdi yatırıma başladılar, bu yanlış’ diyor. ‘Eğer böyle olursa Türkiye’deki ekonomi düzelir, dolayısıyla iktidar gitmez, düşmez’ gibi bir not düşüyor. Bu iblisi bir iştir. Bir taraftan bunlarla mücadele ediyoruz, bir taraftan da pandemi şartlarında bakanlarımız bir gayret koyuyorlar." dedi.

"MUHALİF YAKLAŞIMIN SÜRDÜĞÜ BOYUT"

Muhalif yaklaşımın vardığı boyuta bir başka örnek veren Milletvekili Aydemir, "Çevre Bakanlığı bütçesi görüşülürken bir şey söyledim, muhalefetin ezberi var, sürekli onu dillendiriyor. ‘Saray Bütçesi’ saray.. saray.. saray... Ben de buna dönük şunu söyledim; ‘O kafanızdaki saray kavramı, külliye yok, orada insanlar sabahlara kadar çalışıyorlar, yemeden, içmeden çalışıyorlar.( Bu bağlamda bir not düştüm. Sonra ne yaptılar? İşte iblisi tarzı anlatıyorum, ‘AK Parti Milletvekili dedi ki, ‘Sarayda açlık var’ şeklinde paylaşımlarda bulundular. Pes ya pes.. İşte böyle olduğu zaman bereket olmaz, kimin adına bereket olmaz, muhalefet adına. Halk size dönüp pirim vermez, bakmaz, bakmıyor da. Bundan sonra da bakmayacak, göreceksiniz. Bir defa sahici olalım, hakkı teslim edelim, bunu söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme