KUDAKA'dan milyonluk kredi desteği!

KUDAKA Erzurum'da imalat sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya yaklaşık 3 milyon liralık faizsiz kredi desteği sağladı.

KUDAKA'dan milyonluk kredi desteği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KUDAKA'dan yapılan açıklamaya göre, 'Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2' kapsamında onaylanan ve faizsiz kredi desteğini öngören iki proje için destek sözleşmesi imzalandı. Kurum binasında gerçekleşen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, şirket temsilcileri Yunus Bayramoğlu, Emine Bayramoğlu Dursun, Abdullah Karadağ ve ajans yetkilileri katıldı.

Er Oluşum Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. tarafından uygulanacak olan 'Mevcut İşletmemizin Fiziki ve Teknolojik Altyapısını İyileştirerek Ürün Çeşitliliği ve Kapasite Artışı' proje kapsamında, hali hazırda faaliyet gösteren imalathanenin makine ve ekipmanları satın alınarak üretim kapasitesinin arttırılması planlanan projeyle 22 yeni istihdam hedefleniyor.

Bayramoğlu Yem ve Un San Tic. A.Ş. tarafından yürütülecek olan 'Modern Teknolojisi İle Bayramoğlu Yatırımının Tamamlanması ve Sürdürülebilir Rekabet Avantajının Korunması' projesi kapsamında ise üretilen gıda ürünlerinin paketlenme sürecine katkı sağlayacak makine ve ekipman satın alımları yapılacak.

Mevcut imalathanesinde üretim yapan firmada, projenin hayata geçirilmesi sonrasında yüzde 20’lik bir üretim kapasitesi artışı ile 3 yeni istihdam sağlanması hedefliyor.

Projeler kapsamında, Erzurum bölgesinde faaliyet gösteren ve imalat yapan şirketlerin yapılacak yatırımlar ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamaları öngörülüyor.

Toplam yatırım tutarı yaklaşık 3 milyon lira olan 2 projeyle dünya genelinde önemi her geçen gün artan gıda sektörü ve ülkenin ihracat alanında güçlü olduğu sektörlerden biri olan tekstil sektöründe bölge adına olumlu adımlar atılmış olacak ve yatırımların büyüyerek daha büyük gelişmelere ön ayak olması sağlanacak.

Bakmadan Geçme