Kocakarı ilacı ayağından ediyordu

Ağrı'da menisküs ağrıları için alternatif tıp yöntemini tercih eden kadın az kalsın ayağından oluyordu.

Kocakarı ilacı ayağından ediyordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da yaşayan, evli ve 6 çocuk annesi Nalan Karakaya (55), dizindeki menisküs ağrılarıyla baş edemeyince, ağrıları  gidermek için komşularının tavsiyesi uydu, alternatif tedavi yöntemlerine başvurdu. Karakaya komşularından edindiği bilgiler üzerine söğüt ağacı kabuğunu yaktı, küllerini dizine 1’er saat arayla  3 kez sardı. İşlem sonrası  Karakaya’nın dizinde 3.derece yanık meydana geldi. Talihsiz işlem sonrası Ağrı Devlet Hastanesi’ ne kaldırılan kadın burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Karakaya tedavisi Yanık Tedavi Merkezi’nde devam ediyor.

“BEN YANDIM KİMSE YANMASIN, KİMSE BUNLARI DENEMESİN”

Yaşadıklarını anlatan Nalan Karakaya,  yaptığı işlemi komşularından duyduğunu iyi geleceğini düşünerek uyguladığını söyledi. Karakaya, “Ayağımda kireçlenme vardı. Doktorlar yaşından dolayı ameliyat olamazsın dedi. Komşularım söğüt ağacını denemişler. İyi gelir dediler. Bende öyleyse deneyeyim dedim. Söğüt ağacının kabuğunu yakıp küllerini üzerine koydum. Kendim yaptım. Kına gibi yapıp üzerine bıraktım. 3 kez üzerine 1’er saat aralıkla bıraktım. Acısı beni mahvetti. Ben yandım kimse yanmasın. Kimse bunları denemesin.” dedi.

“BÖYLE KOCA KARI İLAÇLARINI KİMSE BİLİNÇSİZ OLARAK YAPMASIN”

Nalan Karakaya’nın eşi İsmail Karakaya ise kimsenin koca karı ilaçlarına inanmaması gerektiğini söyledi. İsmail Karakaya,"Böyle koca karı ilaçlarını kimse bilinçsiz olarak yapmasın. Çünkü daha sonra pahalıya mal oluyor. Acısını biz çektik, kimse çekmesin. Tıp ilerledi, doktorlar daha iyiler. Biz bilmiyorduk, bilinçsizliğimize denk geldi.” dedi.

Bakmadan Geçme