'Klinik Araştırmalar ve İnovasyon Sempozyumu' gerçekleştirildi.

(KARGETAM) tarafından yürütülen 'Klinik Araştırmalar ve İnovasyon Sempozyumu' alanında uzman katılımcılarla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

'Klinik Araştırmalar ve İnovasyon Sempozyumu' gerçekleştirildi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEM) tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı ile Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör açılış konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra sunumlara geçildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Serap Ejder Apay ‘Araştırmada Ön Hazırlık’ adlı sunumunu gerçekleştiren sonra araştırma konularında veri, sonuç ve yayınlama konusunda kendisine yöneltilen birçok soruya yanıt verdi. Prof. Dr. Apay yanıtlardan sonra alan indeksleri ve veri tabanlarını ayrıştırma konusunda da katılımcılara bilgi verdi.

‘Veri Toplama Yöntemleri, Belirlenmesi ve SPSS Veri Tabanına Giriş’ sunumu ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Turhan tarafından yapıldı. Prof. Dr Kemal Turhan sunumu dahilinde  veri toplama, hipotez ve ölçüm düzeyleri ile alakalı olarak katılımcılarla öğretici  bilgiler paylaştı.

Birbirinden değerli bilgilerin paylaşıldığı sunumda Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zekai Halıcı, Prof. Dr. Elif Çadırcı, Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ikinci oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyumda makale yazmanın sistematiğine, proje hazırlama konusunda ne tür tekniklere başvurulacağına, nasıl yollar izlenmesi gerektiğine dair önerilerde bulunuldu. Ayrıca yapılan projelerin ve getirilen yeniliklerin patent süreçleri konusunda da  bilgiler paylaşıldı.

Program, Sempozyum Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü’nün tüm katılımcılara iyi dileklerde bulunmasından sonra sona erdi.

Bakmadan Geçme