Kılıçdaroğlu: "Erzurumlularla helalleşmeye geldik"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erzurum CHP'ye sempati göstermedi? Neden bir milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Sorumlusu CHP. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Erzurumlularla helalleşmeye geldik." dedi.

Kılıçdaroğlu: "Erzurumlularla helalleşmeye geldik"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İLK GRUP TOPLANTISI CUMHUR İTTİFAKININ KALESİNDE 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, il dışında yapacağı ilk  grup toplantısını  Cumhur İttifakı'nın kalesi Erzurum'da gerçekleştirdi. Meclis’in tatile girmesiyle her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“BİR DÖNEM BÖLGENİN PARİS'İ OLARAK ADLANDIRILIYORDU”

"TBMM tatile girdi ama ülkenin dertleri devam ediyor. Artarak devam ediyor. Tarihin bizlere yüklediği bir sorumluluk var. Bu ülkenin kuruluşunda harcımız var. Şehitlerin kanı var, gazilerimiz, atalarımız, babalarımız var. Biz Meclis tatile girdi, oturalım Türkiye'nin sorunlarını seyredelim düşüncemiz yok. Karar aldık. Bir şey yapmamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına bir tek kent geldi. Erzurum'dan başlayalım. Kadim şehir, dadaşların şehri. Bir dönem bölgenin Paris'i olarak adlandırılıyordu. Peki bu kadim şehrimiz Milli Kurtuluş Savaşımızın odak ve başlangıç noktasıydı.”

“İĞNEYİ ÖNCE KENDİMİZE BATIRACAĞIZ”

"TBMM'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum milletvekiliydi. Erzurum'un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Madem bu kadar önemli acaba neden CHP'ye sempati göstermedi? Neden tek bir milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Bu işin sorumlusu, kabahati CHP'lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Erzurumlularla helalleşmeye geldik."

“ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

“Türkiye'nin toprak büyüklüğü olarak 9'uncu büyük ili. Bu bölge özel ekonomi bölgesi ilan edilmesi lazım. Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bitlis, Van, Bingöl... Iğdır TİGEM'de hayvanlar üretilecek. 20 bin aileye küçük ve büyük baş hayvanlar ücretsiz dağıtılacak. Et işleme tesisleri, deri işleme tesisleri, tarım aletleri, tarımsal paketleme, sıvı gübre ve tekstil üretimi olacak. Tarım ve hayvancılık için uluslararası borsa Erzurum'da kurulacak. Laboratuvar ve ticaret merkezleri olacak. Bölgenin inşası kamu desteğiyle yapılacak. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Üretim merkezi olacak. Hayvanların atıklarından sıvı gübre ve elektrik üreteceğiz. Bu elektriği çiftçiler ücretsiz kullanacak. Hedef 30 milyar dolarlık Ortadoğu et borsasının merkezi olması.”

Bakmadan Geçme